Xfinity-reititin vilkkuu sinisenä: Miten korjata ongelma?

 Xfinity-reititin vilkkuu sinisenä: Miten korjata ongelma?

Michael Perez

Viime viikonloppuna ystäväni ja minä olimme valmistautuneet pelaamaan NBA 2K21:tä koko yön ystäväni upouudella 4K Smart TV:llä. Mutta hänen internet-yhteydellään oli muita suunnitelmia - emme voineet yhdistää televisiota WiFi-verkkoon lainkaan!

Huomasin, että hänen Xfinity-reitittimessään vilkkui jatkuvasti sininen valo. Koska olen ollut ensimmäinen vastaaja lähes kaikissa työpaikan internetongelmissa, tiesin, että se oli koodi jostain erityisestä asiasta.

Kun selvitimme hieman ohjeita ja käsikirjoja, kävi ilmi, että meidän oli vain käynnistettävä WPS-tila uudelleen. Koska reititinongelmat ovat kuitenkin niin yleisiä, ajattelin koota kattavan vianmääritysoppaan, jotta säästyisit vaivalta.

Jos Xfinity-reititin vilkkuu sinisenä, reitittimen uudelleenkäynnistäminen yleensä korjaa ongelman. Jos se ei kuitenkaan korjaa ongelmaa, reititin on ehkä palautettava tehdasasetuksiin.

Mitä Xfinity-reitittimen vilkkuva sininen valo tarkoittaa?

Xfinity-reitittimesi vilkkuva sininen valo osoittaa WPS-pariliitostilaa. Se tarkoittaa, että reititin etsii suojattua yhteyttä langattoman laitteen kanssa. Sitten se vaihtuu automaattisesti tasaiseksi valkoiseksi valoksi, mikä osoittaa suojatun yhteyden yhdyskäytävän ja toisen laitteen välillä.

Jos sininen valo kuitenkin vilkkuu jatkuvasti, reititin ei löydä vakaata yhteyttä. Tässä on luettelo mahdollisista ongelmista -

 • Tilattu modeemi tai reititin on vanhentunut
 • Asetelman löysät johdotukset aiheuttavat heikkoja signaaleja.
 • Viallinen jakaja katkaisee yhteyden
 • Palvelukatkos ISP:n puolella

Xfinity-reitittimessäsi voi olla useita vikoja aiheuttavia tekijöitä. Ennen kuin otat puhelimen käteen ja yrität soittaa asiakaspalveluun, tässä on muutama itse tehty vianmääritysmenetelmä, joiden avulla voit säästää aikaa ja päästä takaisin verkkoon lähes välittömästi.

Käynnistä Xfinity-reititin uudelleen

Ensimmäinen vianmääritysmenetelmämme on vakiomenettely, joka ei vaadi minkäänlaista teknistä asiantuntemusta.

Aina kun kehittynyt elektroninen laite alkaa toimia väärin, ensimmäinen vaistomme on käynnistää se uudelleen. Teemme niin kannettaville tietokoneillemme ja älytelevisioillemme, joten reitittimet eivät ole poikkeus.

Ennen kuin yritämme käynnistää uudelleen, on parasta tarkistaa liitäntäkaapelit ja virtapistoke, että ne on kytketty tukevasti. Olen nähnyt yllättävän paljon reitittimiä, joissa vika oli löysissä liitännöissä.

Reitittimen pitäisi olla päällä. Paina WPS-painiketta etsiaksesi langattomia laitteita uudelleen. Jos se ei toimi, voit käynnistää Xfinity-reitittimen uudelleen seuraavasti -

 1. Kytke reititin pois päältä ja irrota virtajohto.
 2. Irrota liitäntäkaapeli ja pidätä hengitystäsi minuutin ajan.
 3. Laita virtajohto takaisin pistorasiaan ja käynnistä reititin.
 4. Käynnistä WPS-tila nähdäksesi, löytääkö reititin nyt suojatun yhteyden.

Muista, että et palauta reitittimen tehdasasetuksia, joten et menetä reitittimen asetuksia, kuten käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Xfinity-reitittimen pehmeä nollaus

Jos olet perehtynyt pöytätietokoneiden ja älypuhelinten vianmääritykseen, olet ehkä suorittanut soft resetin nopeana korjauksena. Se tarkoittaa laitteen uudelleenkäynnistämistä sen jälkeen, kun olet poistanut kaikki RAM-muistiin tallentamattomat tiedot ja tyhjentänyt välimuistin.

Xfinity-reitittimen pehmeää nollausta varten tehdään samat vaiheet kuin sen uudelleenkäynnistämistä varten. Ainoa poikkeus on, että virtapainiketta pidetään alhaalla noin 10 sekuntia sen sammuttamisen aikana ja vapautetaan sitten. Ennen sammuttamista reititin tyhjentää piirin jäljellä olevan virran.

Pehmeä nollaus eroaa kovasta nollauksesta siinä, että se ei poista reitittimen mukautettuja asetuksia. Kova nollaus palauttaa reitittimen samaan tilaan, jossa se alun perin toimitettiin tehtaalta.

Vaihda Splitter

Jos sinulla on kaapelilaatikko ja Xfinity-reititin, saatat käyttää jakajaa näiden kahden liittämiseen koaksiaalikaapelipistorasiaan. Jakajat ovat edullinen ratkaisu useiden laitteiden liittämiseen yhteen pistorasiaan.

Vialliset jakajat ovat kuitenkin yleisin syy Xfinity-reitittimien vilkkuvaan siniseen valoon. Se joko heikentää signaalia tai keskeyttää sen, jolloin yhteys langattomaan laitteeseen ei onnistu.

Jos käytät jakajaa, suosittelen poistamaan sen ja kytkemään koaksiaalikaapelin suoraan pistorasiasta reitittimeen. Jos sinulla on modeemi välissä, poista kaikki jakajat yhteydestä ja kytke se suoraan.

Käynnistä WPS-tila uudelleen

Olemme jo puhuneet siitä, mitä WPS tarkoittaa reitittimessä, mutta sen uudelleenkäynnistäminen käynnistää pariliitoksen uudelleen, ja kuka tietää, saatat olla onnekas.

Xfinity-reitittimesi yläosassa pitäisi olla WPS-painike. Sen painaminen alas käynnistää WPS-tilan uudelleen. Vanhemman sukupolven Xfinity-reitittimissä WPS-painike on etupaneelissa, joten tarkista malli.

Yleensä reitittimen sininen valo vilkkuu noin viiden minuutin ajan, kunnes se sammuu, kun se ei pysty muodostamaan pariliitosta toisen langattoman laitteen kanssa. Tämän jälkeen voit käynnistää WPS-tilan uudelleen tai yrittää muodostaa yhteyden toiseen laitteeseen.

Irrota Xfinity-reititin modeemista ja liitä uudelleen.

Olet jo yrittänyt vianmääritystä reitittimessä, mutta mikään ei ole toiminut. On siis aika tutkia modeemi.

Seuraavassa on ohjeita Xfinity-reitittimen ja modeemin välisen yhteyden vianmääritykseen -

 1. Aloita sammuttamalla reititin ja irrottamalla se ja modeemi pistorasiasta.
 2. Irrota reitittimen ja modeemin välinen Ethernet-kaapeli.
 3. Odota kärsivällisesti jonkin aikaa, ota ehkä lasi vettä...
 4. Kytke modeemin virtalähde uudelleen seinään.
 5. Kytke reitittimen virtajohto ja kytke molemmat päälle.

Jos sininen valo vilkkuu edelleen, on aika tehdä tehdasasetusten palautus.

Verkkoasetusten palauttaminen tehdasasetuksiin

Viimeisenä keinona voimme palauttaa Xfinity-reitittimen tehdasasetukset. Valitettavasti se tarkoittaa, että menetät räätälöidyt Wi-Fi-asetukset, ja käyttäjätunnus ja salasana palautuvat reitittimen etiketissä oleviin asetuksiin.

Se kuitenkin myös palauttaa reitittimesi kunnostettuun tilaan, ja voit määrittää sen uudelleen mieltymystesi mukaan. Tässä ovat seuraavat vaiheet -

 1. Etsi Xfinity-reitittimesi nollauspainike. Sen pitäisi olla sen takana.
 2. Pidä laite päällä ja paina painiketta paperiliittimellä tai nuppineulalla alaspäin, kunnes valot sammuvat. Se voi kestää jopa 40 sekuntia.
 3. Käynnistä reititin uudelleen, ja sinun on määritettävä se uudelleen kuten ensimmäisellä kerralla hallintatyökalun avulla.

Vaihtoehtoisesti voit käynnistää tehdasasetusten palautuksen verkkokäyttöliittymästä -

 1. Kirjoita reitittimen IP-osoite selaimen URL-palkkiin ja syötä reitittimen tunnistetiedot.
 2. Siirry Vianmääritys-välilehdelle ja sen jälkeen vasemmalla olevasta paneelista kohtaan Nollaa/palauta yhdyskäytävä.
 3. Napsauta Palauta tehdasasetukset -vaihtoehtoa

Ota yhteyttä tukeen

Tehdasasetusten palauttaminen ratkaisee yleensä kaikki reitittimen sisäiset ongelmat, erityisesti sinisen valon vilkkumisen. Jos mikään ratkaisuista ei kuitenkaan toimi, ongelma voi olla itse reitittimessä tai palveluntarjoajan päässä.

Voit nostaa tiketin heidän 24 x 7 -chat-palvelussaan ja pyytää ratkaisua teknisiltä asiantuntijoilta. Vaihtoehtoisesti voit etsiä lähimmän Xfinity-myymälän tai etsiä tietoa katkoksista ja vakio-ongelmista heidän tilakeskuksestaan.

Jos olet päivityksen tarpeessa, voit jopa tarkistaa muutaman Xfinity-yhteensopivan reitittimen, jotta voit hyödyntää uudenaikaisempaa tekniikkaa parempien nopeuksien saavuttamiseksi ja välttää vuokrauksen maksamisen Comcastille.

Pidä Xfinity-reitittimesi suojassa bluesilta

Vaikka olemme puhuneet laajasti laitteistoratkaisuista vilkkuvan sinisen valon korjaamiseksi, voit myös käynnistää reitittimen uudelleen Oma tili -sovelluksesta -

 1. Kirjaudu sisään Xfinity-tilisi tunnuksilla.
 2. Siirry kohtaan Internetin hallinta ja sen jälkeen kohtaan Modeemin uudelleenkäynnistys ja "Aloita vianmääritys Xfinity-reititin ei toimi nollauksen jälkeen"."

Prosessi kestää noin seitsemän minuuttia ja korjaa havaitut ongelmat automaattisesti.

Saatat myös nauttia lukemisesta:

 • Xfinity-reitittimen online-valo pois päältä: vianmääritysohjeet
 • Xfinity Gateway vilkkuu oranssina: Kuinka korjata [2021]
 • Palomuuriasetusten muuttaminen Comcast Xfinity -reitittimellä
 • Miten kytkeä Xfinity Cable Box ja Internet [2021]
 • Wi-Fi-laajentimen asentaminen Xfinityn kanssa muutamassa sekunnissa

Usein kysytyt kysymykset

Mitä valoja modeemissani pitäisi vilkkua?

Xfinity-reitittimessäsi on kaksi näkyvää LED-merkkivaloa - vihreä LED-merkkivalo, joka ilmaisee virtaa, ja värisevä sininen valo, joka ilmaisee WPS-tilaa. Näiden kahden valon pitäisi olla vakaat täysin toimivassa reitittimessä, ja muut LED-merkkivalot saattavat välkkyä, mikä ilmaisee, että käyttäjä siirtää dataa WiFi:n kautta.

Miten Xfinity WIFI nollataan?

Paina reitittimen takana olevaa nollauspainiketta käynnistääksesi WiFi-verkon kovan nollauksen. Se palauttaa tehdasasetukset käyttäjänimenä ja salasanana ja poistaa kaikki henkilökohtaiset asetukset. Saatat tarvita paperiliitintä tai nuppineulaa painikkeen painamiseen.

Miten voin vahvistaa Xfinity WiFi-signaaliani?

 • Käynnistä reititin rutiininomaisesti uudelleen ohjelmistopäivityksiä varten.
 • Sijoita reititin keskeiselle paikalle vapaaseen tilaan, joka on kaukana paksuista betoniseinistä ja muusta kodin elektroniikasta, joka lähettää signaaleja (kuten mikroaallot ja langattomat puhelimet).
 • Vaihda Ethernet-kaapeliin suurta kaistanleveyttä varten.
 • Käytä henkilökohtaista sisäistä yhteyttä etkä reitittimen julkista hotspotia.
 • Aseta antenni siten, että ne ovat kohtisuorassa toisiinsa nähden (sen pitäisi jäljitellä kellon osoittimia 12:15 tai 12:45).

Kuinka monta laitetta Xfinity WiFi tukee?

Rekisteröi samanaikaisesti enintään 10 laitetta Oma tili -palvelussa, jotta ne voivat muodostaa yhteyden Xfinity WiFi:hen.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.