Xfinity Gateway vilkkuu oranssina: Kuinka korjata ongelma?

 Xfinity Gateway vilkkuu oranssina: Kuinka korjata ongelma?

Michael Perez

Olen ollut Xfinity Internet Plan jo jonkin aikaa nyt, käyttäen niiden Xfinity Gateway, niiden Cable Box minun TV, koko toimii. Äskettäin, Xfinity Gateway alkoi vilkkua oranssi sinisestä. En voinut käyttää Internetiä, en ollut koskaan kohdannut tätä ennen, joten olin ymmälläni, mitä se tarkoitti.

Joten hyppäsin nettiin saadakseni lisätietoja. Muutaman tunnin tutkimisen ja epämääräisten teknisten artikkelien läpikäymisen jälkeen löysin tarvitsemani ja kokosin tämän kattavan artikkelin.

Xfinity-yhdyskäytävä vilkkuu oranssina, kun siihen tehdään laiteohjelmistopäivitys. Jos se ei onnistu, kokeile reitittimen uudelleenkäynnistämistä, kaapeleiden tarkistamista tai Ethernet-yhteyden käyttämistä. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä asiakaspalveluun tai harkitse reitittimen vaihtamista.

Mitä Xfinity Gatewayn vilkkuva oranssi valo tarkoittaa?

Yhdyskäytävästä löytyy erilaisia LED-valoja. Ne ilmaisevat melko tarkkaan reitittimen tämänhetkisen tilan. Ne voivat joko vilkkua tai olla väriltään kiinteitä. Xfinity-yhdyskäytävän vilkkuva oranssi valo tarkoittaa, että se on todennäköisesti yhteydessä Xfinity-verkkoon.

Sinulla voi olla ongelmia yhteyden muodostamisessa internetiin, koska laiteohjelmiston päivitys saattaa olla käynnissä. Se voi myös vilkkua oranssina palvelukatkoksen, viallisen reitittimen/modeemin tai viallisen jakajan vuoksi. Käsittelen kutakin näistä ongelmista ja ehdotan myös tapoja niiden ratkaisemiseksi.

Odota, että päivityksen asennus on valmis

Yksi syy siihen, miksi Xfinity-yhdyskäytävä vilkkuu oranssina, on se, että laiteohjelmistoa päivitetään. Laiteohjelmisto ei ole muuta kuin ohjelmisto, joka on ohjelmoitu laitteeseen sen moitteetonta toimintaa varten.

Aivan kuten tietokoneesi ja mobiililaitteesi, myös Xfinity-järjestelmät saavat aika ajoin ohjelmistopäivityksiä. Nämä päivitykset saattavat ratkaista sisäisiä ongelmia tai lisätä modeemiin uusia ominaisuuksia.

Et voi tehdä asialle mitään sen aikana. Sinun on vain odotettava, että päivitys on valmis, sillä se on välttämätöntä modeemin moitteettoman toiminnan kannalta. Sen jälkeen se kestää vain muutaman minuutin. Mutta jos se kestää kauemmin, kyseessä voi olla jokin muu ongelma.

Etsi Internet-katkoksia alueellasi tai Internet-palveluntarjoajallasi.

Jos reititin vilkkuu oranssina tuntikausia, syynä voi olla palvelukatkos alueellasi. Voit tarkistaa palvelukatkokset xFi-sovelluksen tai Xfinity My Account -sovelluksen avulla, jotka molemmat löytyvät Google Play Storesta tai Apple App Storesta.

Voit myös tarkistaa yhtiön verkkosivustolta, onko alueellasi ja sen ympäristössä palvelukatkoksia. Jos palvelukatko kestää odotettua kauemmin, voit ottaa yhteyttä Internet-palveluntarjoajaan saadaksesi lisätietoja asiasta.

Reitittimen uudelleenkäynnistys

Joskus pelkkä uudelleenkäynnistys tai virran kytkeminen ei voi korjata mitään. Tämä on luultavasti ensimmäinen asia, jonka teet, jos sinulla on ongelmia matkapuhelimesi tai tietokonelaitteesi kanssa. Suosittelen, että teet saman myös täällä.

Tämä voidaan tehdä manuaalisesti tai puhelimen Xfinity-sovelluksen avulla. Mutta koska tarvitset internet-yhteyden, jotta voit muodostaa yhteyden sovellukseen, manuaalinen uudelleenkäynnistys riittää.

Irrota siinä tapauksessa reitittimen johdot virtalähteestä ja kytke se takaisin muutaman sekunnin kuluttua Odota, että järjestelmä on alustanut itsensä valmiiksi. Katso sitten, jatkuuko nykyinen tilanne. Jos näin on, etsi muita vaihtoehtoja.

Tarkista jakaja vaurioiden varalta

Jakaja on laite, joka auttaa sinua siirtämään signaalit saumattomasti. Se on suunniteltu jakamaan internetkaapelisi kolmeen osaan ja tarjoaa yhteyden puhelimeen, modeemiin ja televisioon. Vikaantunut tai vaurioitunut jakaja voi olla syy reitittimesi vilkkuvaan oranssiin valoon. Se estää internet-yhteyttä toimimasta odotetulla tavalla.

Tämä ongelma voidaan ratkaista kytkemällä internetkaapeli suoraan reitittimeen. Kun olet valmis, tarkista, onko vilkkuva oranssi valo edelleen näkyvissä.

Tarkista kaapelit

Joskus löysät kaapelit voivat olla syynä siihen, että Xfinity-yhdyskäytäväsi vilkkuu oranssina. Näin voi käydä, jos johtoja ei ole kytketty kunnolla. Tämä tapahtuu yleensä silloin, kun vaihdat laitteen ja siirrät sen toiseen paikkaan paremman signaalin saamiseksi tai kun siivoat sen ympärillä.

Korjaa tämä ongelma:

  1. Tarkista, että kaikki kaapelit on liitetty oikeisiin portteihin.
  2. Vaihda kaikki mahdolliset vaurioituneet johdot.
  3. Tarkista, että kaapelit on kytketty oikein molemmista päistä.

Käytä Ethernet-yhteyttä

Toinen syy siihen, miksi Xfinity-yhdyskäytäväsi vilkkuu oranssina, voi johtua siitä, ettei internetyhteyttä ole. Näin voi käydä, jos et pysty muodostamaan yhteyttä Wi-Fi-yhteyteen. Siinä tapauksessa ethernet-yhteys voi ratkaista tämän ongelman. Ethernet-kaapeli sisältyy jo Xfinity Internetin aloituspakkaukseen.

Voit ratkaista tämän ongelman irrottamalla virtajohdon ja irrottamalla kaikki kaapelit reitittimestä. Kytke nyt ethernet-kaapelin toinen pää reitittimeen ja toinen pää modeemiin.

Kytke kaikki loput johdot. Kytke sitten sekä modeemi että reititin omiin virtalähteisiinsä.

Viallinen reititin

Jos oranssi valo ei poistu, vika saattaa olla reitittimessäsi.Jotkin vanhemmat reitittimet eivät ole kovin tehokkaita, kun ne toimivat uudempien Internet-yhteyksien kanssa, jotka toimivat eri tekniikalla, kuten CAT6 tai Wi-Fi 6.

Jos olet saanut viallisen reitittimen valmistajalta, ota välittömästi yhteyttä valmistajaan, kun huomaat ongelman, ja pyydä vaihtoa.

On parempi hankkia reitittimet valmistajalta eikä kolmansilta osapuolilta, jotta näin ei pääse tapahtumaan. Voit myös vuokrata Xfinity xFi -yhdyskäytävän Xfinityltä, sillä niiden lisäetuna on, että laiteohjelmisto päivittyy säännöllisesti automaattisesti.

Ota yhteyttä tukeen

Jos tilanne jatkuu kaiken tämän jälkeen, on parempi ottaa yhteyttä Xfinityn asiakaspalveluun. Valitettavasti on kuitenkin vain rajallinen määrä keinoja.

Voit saada online-tukea Xfinity-tuotteille ja -laitteille. Voit keskustella heidän kanssaan verkossa tai sopia puhelun asiamiehen kanssa. Voit myös löytää apua ja tukiartikkeleita. Heillä on myös ympärivuorokautinen online-chat-tuki.

Oranssi Oletko iloinen, että Xfinity-yhdyskäytäväsi ei enää vilku?

Kun tarkistat kaapeleita, varmista, että ne on irrotettu sähköverkosta. Jos olet kuljettanut ne seinien sisällä tai ullakolla, pölyiset kaapelit voivat johtaa vikoihin liitäntöihin.

Jos olet epävarma uudemman Xfinity Gateway -mallin hankkimisesta, älä ole. Niissä on nykyaikaisempia ominaisuuksia, kuten kaksitaajuuksinen Wi-Fi, joka estää langattomia laitteita häiritsemästä toisiaan, ja ne voivat tarjota suurempia nopeuksia, sillä niiden läpäisykyky on jopa 1 Gbps.

Saatat myös nauttia lukemisesta:

  • Xfinity Gateway vs. oma modeemi: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää
  • Linkin/operaattorin oranssi valo: Kuinka korjata [2021]
  • xFi Gateway Offline [Ratkaistu]: Kuinka korjata sekunneissa?
  • Miten kytkeä Xfinity Cable Box ja Internet [2021]
  • Comcast Xfinity Wi-Fi ei toimi, mutta kaapeli toimii: Vianmääritysohjeet

Usein kysytyt kysymykset

Miksi Xfinity Gateway vilkkuu?

Se voi johtua siitä, että yhteyttä ei ole muodostettu kunnolla.

Mitä vihreä valo tarkoittaa Xfinity-boxissa?

Kiinteä vihreä valo tarkoittaa, että laite on valmis normaaliin käyttöön.

Miksi Xfinity Wi-Fi-yhteyteni katkeaa jatkuvasti?

Syynä voivat olla löysät kaapelit, signaalin häiriöt, Wi-Fi-reitittimen etäisyys selaimestasi tai palvelukatkos.

Miten aktivoin Xfinity Gatewayni?

Lataa Xfinity-sovellus App Storesta tai Google Play Storesta. Käynnistä sovellus ja kirjaudu sisään Xfinity-tunnuksellasi ja salasanallasi. Valitse seuraavaksi "Aloita". Se opastaa sinut aktivointiprosessin läpi. Voit myös tutustua Xfinity-sovelluksessa oleviin aktivointitukiartikkeleihin.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.