Xboxin liittäminen tietokoneeseen tai kannettavaan tietokoneeseen HDMI:llä tai ilman HDMI:tä

 Xboxin liittäminen tietokoneeseen tai kannettavaan tietokoneeseen HDMI:llä tai ilman HDMI:tä

Michael Perez

Minulla on ollut Xbox One jo muutaman vuoden ajan, ja olen käyttänyt sitä lähinnä olohuoneen televisiossa kotona.

Äskettäin jouduin kuitenkin muuttamaan työn takia toiseen kaupunkiin, ja ainoa näyttö, joka minulla oli, oli tietokoneeni, jossa oli vain yksi HDMI-portti.

Näytönohjaimeni oli kytketty HDMI:n kautta, koska kotiasennukseni sallii eARC:n käytön.

Koska olin kuitenkin striimannut pelejä Xboxilta PC:lle muutaman kerran aiemmin, olin varma, että PC:n ja Xboxin saaminen toimimaan yhdessä ei olisi liian hankalaa.

Valitsin langattoman vaihtoehdon, koska pelasin enimmäkseen yksinpelejä, mutta löysin myös langallisia ratkaisuja, jotka toimivat hyvin tilanteesta ja tarpeista riippuen.

Voit liittää Xboxin tietokoneeseen käyttämällä HDMI-jakajaa, jos käytössäsi on vain yksi portti. Jos haluat pelata langattomasti tai kannettavalla tietokoneella , voit käyttää Xbox Companion -sovellusta pelien suoratoistamiseen suoraan Xboxista.

HDMI-portin tai HDMI-jakajan käyttäminen

Jos olet tilanteessa, jossa sinulla on vain yksi näyttö, jossa on yksi HDMI-portti, tai jos sinulla on muita laitteita, jotka käyttävät portteja, voit käyttää HDMI-jakajaa tai -donglea lisätäksesi tietokoneen näytön porttien määrää.

On tärkeää tietää, että vaikka tietokoneen näytönohjaimessa tai kannettavassa tietokoneessa on HDMI-portti, nämä ovat lähtöportteja, jotka lähettävät dataa vastaanottamisen sijaan.

Tarkista monitorin takaosasta tai sivusta, mitkä portit ovat käytettävissäsi.

Jos tietokoneesi on liitetty johonkin muuhun porttiin kuin HDMI-porttiin, voit yksinkertaisesti liittää Xboxin HDMI-porttiin ja olet valmis.

Sinun on myös muutettava itse näytön lähdeasetuksia, minkä voit tehdä näytön alapuolella tai takana olevilla painikkeilla.

Jos et saa selville, miten lähdettä vaihdetaan, tarkista näytön käyttöoppaasta tai etsi mallinumeroa Googlella, niin saat online-käyttöoppaan.

Jos olet kuitenkin minun tilanteessani, donglella tai jakajalla pääset pitkälle, ellet halua jatkuvasti irrottaa ja yhdistää tietokonetta ja Xboxia aina, kun haluat käyttää jompaakumpaa.

Voit hankkia jakajia, kuten UGreen HDMI 5 in 1, jonka mukana tulee kaukosäädin, jos haluat langattoman lähestymistavan asennukseesi.

HDMI-jakajia on useita eri vaihtoehtoja, joten jos et tarvitse viittä erillistä liitäntää, voit hankkia myös 2 in 1 tai 3 in 1 -vaihtoehtoja.

Nyt voit yksinkertaisesti käyttää jakajan fyysisiä painikkeita vaihtaaksesi tulojen välillä tarpeen mukaan.

Jos näytössäsi ei ole HDMI-portteja, voit silti hankkia muuntimia, joilla voit muuntaa useimmat tulostandardit HDMI:ksi.

Tämä on ylivoimaisesti yksinkertaisin tapa asentaa Xbox tietokoneen rinnalle, mutta jos sinulla on kannettava tietokone tai haluat vain langattoman kokemuksen, suoratoisto on paras tapa.

Xboxin määrittäminen etäkäyttöä varten

Jos et halua enää kaapeleita ulos näytöstäsi ja etsit täysin langatonta lähestymistapaa, sinun on varmistettava, että kaikki vaatimukset on täytetty.

Huomaa, että kaikki nämä vaiheet ovat samat Xbox One X/S- ja Series X/S -malleissa.

Tarkista kaistanleveys ja optimoi yhteydet

Tarvitset verkkoyhteyden, joka pystyy vähintään 9 Mbps:n lataukseen ja lataukseen samanaikaisesti, joten tarkista verkkoyhteytesi ominaisuudet ennen suoratoiston aloittamista.

Mutta jos haluat pelata 1080p:llä 60 kuvaa sekunnissa, tarvitset noin 20 Mbps kaistanleveyttä latauksen ja latauksen aikana.

Varmista myös, että sekä konsoli että tietokone tai älypuhelin ovat samassa verkossa, ja käytä mieluiten langallista yhteyttä.

Jos sinulla on kaksi- tai kolmitaajuuksinen verkko, liitä molemmat laitteet 5 Ghz:n yhteyteen.

Jos laitteesi ovat kuitenkin yli 15 metrin päässä reitittimestä tai niiden välissä on paljon seiniä, suosittelen 2,4 GHz:n yhteyden käyttämistä.

Jos sinulla on pelireititin, suosittelen lisäksi pelitilan kytkemistä päälle, jotta voit vähentää viiveen yhteyttä kytkettyihin laitteisiin, mikä voi vähentää mahdollista viivettä pelaamisen aikana.

Varmista, että konsoli ja laite on päivitetty

Varmista ensin, että Xbox on päivitetty uusimpaan versioon.

Voit tarkistaa tämän napsauttamalla ohjaimen Xbox-painiketta ja siirtymällä kohtaan Profiili & Järjestelmä> Asetukset> Järjestelmä> Päivitykset.

Jos päivitys on saatavilla, saat kehotuksen ladata ja asentaa sen.

Varmista seuraavaksi, että laitteessa, johon muodostat yhteyden, on yhteensopiva versio. Etäpelin käyttäminen edellyttää vähintään Android 6.0-, iOS 13- tai Windows 10/11 -laitetta.

Aseta 'Sleep' ja ota etäominaisuudet käyttöön

Seuraavaksi sinun on määritettävä lepotilavaihtoehto ja aktivoitava konsolin etäominaisuudet.

Avaa opas napsauttamalla ohjaimen Xbox-painiketta.

Siirry kohtaan Profiili & Järjestelmä> Asetukset> Laitteet & Yhteydet> Etäominaisuudet> Etäominaisuudet ja ota etäominaisuuksien valintaruutu käyttöön.

Täältä voit myös kytkeä virta-asetuksista päälle 'Lepotilan'.

Tämä mahdollistaa sen, että laite voi ottaa vastaan syötteitä ja muodostaa yhteyden tietokoneeseen, sillä konsoli ei sammu, vaan se pysyy erittäin alhaisella virrankulutuksella nopeaa käynnistystä varten.

Yhteensopivan ohjaimen liittäminen laitteeseen

Tarvitset myös yhteensopivan ohjaimen. Voit käyttää konsolin mukana toimitettua ohjainta, mutta jos haluat käyttää toista ohjainta, Xboxilla on luettelo yhteensopivista ohjaimista.

USB:n kautta

Nopein tapa liittää Xbox-ohjain tietokoneeseen on käyttää konsolin mukana toimitettua USB-kaapelia.

Liitä ohjain tietokoneen tai kannettavan tietokoneen käytettävissä olevaan USB-porttiin, jolloin Windows lataa automaattisesti ohjaimet ja määrittää ohjaimen käyttöä varten.

Bluetoothin kautta

Jos haluat käyttää ohjaimen Bluetooth-yhteyttä, pidä ohjaimen takana olevaa pariliitospainiketta painettuna muutaman sekunnin ajan, kun ohjain on päällä.

Kun Xbox-logo alkaa vilkkua, ota Bluetooth käyttöön älypuhelimessa, tabletissa tai tietokoneessa, ja Xbox-ohjaimen pitäisi näkyä käytettävissä olevien laitteiden joukossa.

Valitse ohjain, ja sen pitäisi muodostaa pariliitos automaattisesti. Suosittelen myös käyttämään laitteita, jotka tukevat Bluetooth 5.0:aa tai uudempaa, jotta käyttökokemus olisi saumaton.

Kannattaa myös huomata, että langallisen yhteyden avulla voit käyttää ohjaimen kuulokeliitäntää, mutta Bluetooth ei mahdollista tätä toimintoa.

Xboxin langattoman sovittimen kautta

Jos haluat käyttää ohjainta langattomasti ja silti käyttää mikrofonia ja äänen läpivientiä ohjaimessa, sinun on hankittava langaton Xbox-sovitin.

Langaton sovitin on plug and play. Kytke dongle tietokoneen tai kannettavan tietokoneen USB-porttiin ja paina sen pariliitospainiketta.

Kytke nyt Xbox-ohjain päälle ja pidä pariliitospainiketta painettuna, jolloin ohjain muodostaa lähes välittömästi yhteyden vastaanottimeen.

Nyt kun konsoli, laite ja ohjain on määritetty, voit siirtyä määrittämään sovelluksen haluamallasi laitteella.

Xbox Companion -sovelluksen määrittäminen tietokoneeseen tai älypuhelimeen

Seuraavaksi sinun on ladattava Xbox Companion -sovellus Microsoft Storesta PC:llä/kannettavalla tietokoneella tai Xbox-sovellus Androidissa tai iOS:ssä.

Xbox Companion -sovellus tietokoneella tai kannettavalla tietokoneella

Kun olet ladannut sovelluksen tietokoneellesi tai kannettavaan tietokoneeseesi, sinun on kirjauduttava sisään käyttämällä konsolissa käyttämääsi sähköpostiosoitetta ja salasanaa.

Avaa sovellus ja näet näytön vasemmassa reunassa pienen Xbox-konsolin kuvakkeen, jossa lukee connect.

Valitse Xbox-konsolisi ja napsauta "Yhdistä".

Xbox-sovellus näkyy nyt konsolin aloitusnäytössä, ja voit suoratoistaa pelejä täältä.

Jos konsoli ei yhdisty automaattisesti, sinun on löydettävä Xboxin IP-osoite, jotta voit muodostaa yhteyden manuaalisesti. Helpointa ilman televisiota on tarkistaa reitittimen liitetyt laitteet.

Tämän jälkeen voit käyttää ohjainta konsolin navigointiin ja käynnistää pelit Xbox-näytöltä.

Jos sinulla on Xbox One X tai Series X, voit myös suoratoistaa fyysisiä pelejä lataamalla ne konsoliin.

Xbox Remote Play Androidissa ja iOS:ssä

Jos suoratoisto tapahtuu älypuhelimeen, lataa Xbox Remote Play -sovellus kyseisestä sovelluskaupasta ja kirjaudu sisään Xbox-tunnuksillasi.

Sinun on myös yhdistettävä Xbox-ohjain älypuhelimeesi bluetooth-yhteydellä ennen pelien pelaamista.

Jos et ole vielä tehnyt sitä, voit liittää sen edellisen osan ohjeiden mukaisesti.

Suosittelen myös hankkimaan ohjaimeen kiinnitettävän puhelintelineen, sillä se on mukavampi kuin puhelimen nostaminen pintaa vasten tai puhelimen katsominen alaspäin ja niskan rasittaminen.

Jos haluat käyttää langallista yhteyttä ohjaimeen, voit liittää ohjaimen suoraan Android-puhelimeen tai -tablettiin OTG-kytkennän kautta.

Sinun on myös otettava OTG käyttöön laitteessasi, jotta se toimii.

Voit tehdä tämän menemällä kohtaan 'Asetukset' ja sitten kohtaan 'Bluetooth ja laitteet' ja etsimällä vaihtoehdon OTG ja ottamalla sen käyttöön.

Vaikka voit käyttää näytön ohjaimia suoratoistopelien pelaamiseen, suosittelen sitä, ellet pelaa yksinkertaista sivupyöritys- tai tasohyppelypeliä.

Kun olet tehnyt kaiken tämän, avaa Xbox-sovellus ja napsauta Oma kirjasto -kuvaketta nähdäksesi yhdistetyt konsolit.

Valitse konsolisi ja napsauta "Remote play on this device", jotta voit aloittaa suoratoiston puhelimeesi.

Yhdistäminen HDMI:n kautta kannettavaan tietokoneeseen

Vaikka useimmat ihmiset saattavat ajatella, että kaikkien kannettavien tietokoneiden HDMI-porttiin voi liittää mitä tahansa, todellisuudessa portti on vain lähtöportti.

Tämä johtuu siitä, että kannettavat tietokoneet on useimmiten suunniteltu vastaanottamaan vain emolevyn tulosignaaleja, joten HDMI-portti ei vastaanota mitään tuloa ulkoisista laitteista.

Useimmissa markkinoilla olevissa kannettavissa tietokoneissa Xboxia voi käyttää vain edellä mainitun sovelluksen kautta, mutta tähän liittyy pieni ongelma.

Sanoin kuitenkin syystä, että kyseessä on enemmistö eikä kaikki kannettavat tietokoneet.

Jos sinulla on jokin seuraavista kannettavien tietokoneiden malleista:

  • Alienware m17x R3, R4, ja Alienware 17 R1
  • Alienware m18x R1, R2 ja Alienware 18

- olet yksi niistä harvoista onnekkaista, jotka voivat nauttia viiveettömästä pelaamisesta kannettavassa tietokoneessa.

Näissä malleissa HDMI-sisääntuloportti on laitteen oikealla puolella, ja se vaihtaa tulolaitetta muutaman sekunnin kuluessa HDMI-liitännän kytkemisestä.

Jos yhteys ei muodostu automaattisesti, napsauta hiiren oikeaa painiketta missä tahansa Windowsin työpöydällä ja valitse "Näyttöasetukset".

Vieritä alaspäin ja näet avattavan vaihtoehdon, jossa lukee 'Multiple Displays'. Napsauta tätä ja valitse 'Detect other display' (Havaitse muu näyttö).

Odota muutama sekunti, niin näet vaihtoehdon näytön vaihtamiseksi.

Ota yhteyttä tukeen

Jos sinulla on suurempia ongelmia, kun sovellus ei toimi tai Xbox ei näy tietokoneella tai älypuhelimessa, ota yhteyttä Xboxin tukeen tai jälleenmyyjään, jolta ostit sovelluksen.

Jokin laitteisto- tai ohjelmisto-ongelma saattaa estää laitettasi muodostamasta yhteyttä ja suoratoistamasta pelejä.

He opastavat sinut muutamien vianmääritysmenetelmien avulla, mikä yleensä auttaa ratkaisemaan ongelman, mutta jos Xbox ei vieläkään toimi, he saattavat sopia noutoajasta tai paikan päällä tehtävästä tarkastuksesta konsolin korjaamiseksi.

Ota paras mahdollinen hyöty irti All in One -asetuksestasi

Vaikka oma pelitietokone voi olla suorituskykyisempi, budjettitietoisessa kokoonpanossa konsolin ja tietokoneen yhdistäminen yhteen näyttöön on paljon parempi ratkaisu, etenkin näiden yksinkertaisten vinkkien avulla.

Se on myös todella hyvä asennus, jos sinulla on kunnollinen tietokone, jolla voi pelata pelejä, ja haluat suoratoistaa pelisi Twitchin kaltaisille verkkosivustoille.

Koska suoratoisto verkkosivuille vie paljon resursseja, pelien suorittaminen Xboxilla samalla kun kaappaat ja suoratoistat sisältöä tietokoneelta tuottaa paljon parempia tuloksia.

Voit pelata pelejä paljon suuremmilla resoluutioilla, kun PC keskittyy pelattavuuden tallentamiseen ja lataamiseen.

Jos aiot suoratoistaa, suosittelen käyttämään HDMI-jakajaa, koska tarvitset kaiken mahdollisen kaistanleveyden.

Jos kuitenkin haluat vain istua ja nauttia peleistä, joissa on satunnaisia ruutupudotuksia (jotka riippuvat täysin verkon viiveestä), ja käyttää langatonta kokemusta, voit pelata vain 1080p:tä 60 kuvaa sekunnissa.

Yksi tärkeimmistä eduista, joita saat, kun käytät kumppanuussovellusta tietokoneellasi, on se, että vaikka sinulla olisi vanhempi järjestelmä ja näyttö, joka ei tue HDMI:tä, voit silti pelata korkealaatuisia pelejä, kunhan sinulla on luotettava verkkoyhteys.

Lisäksi Xbox Game Passin ja Xbox Play Anywhere -palvelun kehittymisen ja menestyksen myötä monet pelit ovat saatavilla sekä PC:llä että Xboxilla.

Tämä tarkoittaa, että voit pelata minkä tahansa ystäväsi kanssa, vaikka he pelaisivat PC:llä. ja Xbox Game Pass antaa sinulle myös pääsyn yli 100 pelin vaihtuvaan kirjastoon milloin tahansa.

Vaikka et tarvitse Xbox Livea tai Game Passia pelien suoratoistamiseen etänä, tarvitset Xbox Live Goldin, jotta voit pelata useimpien pelien verkkomoninpelejä.

Kun olet lukenut oppaamme, sinulla pitäisi olla erittäin virtaviivainen asennus, jonka avulla voit vaihtaa tietokoneen ja Xboxin välillä saumattomasti.

Saatat myös nauttia lukemisesta

  • Xbox One sammuu jatkuvasti: korjaaminen muutamassa minuutissa
  • Xbox Onen IP-osoitteen etsiminen ilman televisiota sekunneissa
  • Xbox-ohjain sammuu jatkuvasti: korjaaminen muutamassa minuutissa
  • Xbox Onen virtakytkimen oranssi valo: Kuinka korjata se?
  • Voinko käyttää Xfinity-sovellusta Xbox Onessa?: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Usein kysytyt kysymykset

Miten asennan Xbox-pelit tietokoneeseeni?

Jos sinulla on Xbox Play Anywhere -peli, voit pelata Xbox-peliä tietokoneella.

Kirjaudu sisään Xbox- tai Microsoft-tilillesi, ja Xbox Play Anywhere -pelit ovat asennettavissa Oman kirjaston -kohdassa.

Voinko siirtää Xbox-pelini tietokoneelle?

Niin kauan kuin peli on saatavilla sekä PC:llä että Xboxilla, edistymisesi ja pelisi synkronoidaan kaikkiin kirjautuneisiin Xbox- tai PC-tietokoneisiisi.

Onko Xbox-pelaaminen missään ilmaista?

Vaikka palvelu on ilmainen, sinun on silti ostettava peli, joka tukee tätä ominaisuutta, jotta voit käyttää sitä PC:llä ja Xboxilla.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.