Verizon Fios -reitittimen oranssi valo: vianmääritysohjeet

 Verizon Fios -reitittimen oranssi valo: vianmääritysohjeet

Michael Perez

Kun yritin muodostaa Internet-yhteyden pari päivää sitten, Verizon Fios -reitittimeni alkoi näyttää oranssia valoa, ja sitten en voinut enää muodostaa yhteyttä Internetiin.

Vaikka ongelma oli aluksi turhauttava, muutamien verkkoartikkelien lukeminen ja foorumiviestien läpikäyminen auttoivat minua ratkaisemaan ongelman ja luomaan tämän vaiheittaisen oppaan, joka auttaa sinua vianmäärityksessä.

Verizon Fios -reitittimen oranssin merkkivalon vianmääritys: tarkista ensin Ethernet-kaapeli. Anna Verizon Fios -reitittimen jäähtyä ja puhdista se pölystä. Yritä sitten käynnistää se uudelleen. Jos se ei auta, nollaa se.

Tämä opas auttaa sinua vianmäärityksessä reitittimessäsi ilmenneessä ongelmassa ja auttaa sinua ymmärtämään ongelman taustalla olevan syyn, jotta voit korjata tulevaisuudessa ilmenevät ongelmat.

Mitä Verizon Fios -reitittimen oranssi valo tarkoittaa?

Jos huomaat, että internet-yhteytesi katkeaa, tarkista Verizon Fios -reitittimesi internet-valo.

Jos reitittimen internet-valo palaa oranssina tai keltaisena, se osoittaa, että verkkoyhteys sinun ja Internet-palveluntarjoajan (ISP) välillä ei ole optimaalisen vahva.

Onneksi voit ratkaista tämän ongelman muutamassa minuutissa kokeilemalla alla mainittuja korjauksia.

Tarkista Ethernet-kaapeli

Jos olet kytketty reitittimeen langallisen yhteyden kautta, tarkista Ethernet-yhteys.

Varmista, että Ethernet-kaapeli on kytketty tukevasti reitittimen ja laitteesi välille ja että kaapeli on kytketty molempien laitteiden oikeisiin portteihin.

Sinun on myös varmistettava, ettei Ethernet-kaapelissa ole fyysisiä vaurioita, kuten haalistumia tai mutkia.

Jos kaapeli on vaurioitunut, vaihda se uuteen. Joissakin tapauksissa saatat huomata, että kaapelin heiluttaminen palauttaa katkenneen yhteyden. Tämä osoittaa, että kaapelin liitin on vaurioitunut ja se on vaihdettava.

Anna Verizon Fios -reitittimen jäähtyä

Kuten minkä tahansa muun elektronisen laitteen kohdalla, liiallinen kuumeneminen ei ole hyväksi reitittimelle. Jos reititin alkaa kuumentua, se vaikuttaa internet-yhteyteen, ja joudut kohtaamaan ongelmia, kuten verkkokatkoksia, hitaita verkkonopeuksia ja heikkoja internet-signaaleja.

Ongelman korjaamiseksi sinun tarvitsee vain antaa reitittimen jäähtyä. Irrota se sitten virrasta ja sen vara-akusta, johon se on kytketty, ja anna sen jäähtyä kokonaan.

Voit estää tämän tapahtumasta tulevaisuudessa sijoittamalla reitittimen alueelle, jossa on hyvä ilmavirtaus.

Puhdista pöly Fios-reitittimestäsi

Samoin kuin edellä käsitelty lämmitysongelma, myös pöly voi aiheuttaa odottamattomia ongelmia elektronisissa laitteissa.

Laitteen sisälle kerääntyvä pöly voi häiritä laitteistoa ja estää laitetta toimimasta tarkoitetulla tavalla.

Varmista, että tarkistat reitittimesi säännöllisesti pölyn varalta. Voit avata takapaneelin ja puhdistaa pölyn reitittimestäsi kuivalla liinalla.

Varmista myös, että reititin on sijoitettu hyvin sisätiloihin, etäälle ikkunoista, jotta pöly ja muut fyysiset epäpuhtaudet eivät pääse laskeutumaan sen sisälle.

Käynnistä reititin uudelleen

Jos olet pyytänyt keneltäkään apua johonkin tekniseen ongelmaan, on todennäköistä, että ensimmäinen tarjottu ratkaisu on laitteen uudelleenkäynnistäminen. Tämä ratkaisu vaikuttaa hyvin yksinkertaiselta, mutta on varsin tehokas.

Järjestelmän uudelleenkäynnistyksen avulla voit nollata laitteen muistin ja poistaa näin kaikki haitalliset koodit, jotka saattavat aiheuttaa ongelmia.

Kuten muidenkin laitteiden kohdalla, reitittimen uudelleenkäynnistäminen auttaa korjaamaan monia ongelmia ja mahdollisesti palauttamaan verkon optimaalisen suorituskyvyn.

Irrota reititin virtalähteestä, anna sen olla noin 15-20 sekuntia ja kytke se sitten takaisin verkkovirtaan. Jos oranssi valo muuttuu valkoiseksi, ongelma on korjattu.

Jos Verizon Fios -reitittimesi alkaa piipittää, se on vain akun varajärjestelmä, ja voit poistaa sen käytöstä.

Reitittimen nollaaminen

Viimeinen vaihtoehto, jota voit harkita, on palauttaa reitittimesi tehdasasetukset. Tämä poistaa kaikki virheelliset asetukset, jotka olet ehkä vahingossa määrittänyt ja jotka saattavat aiheuttaa verkkoyhteysongelmia.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että näin menetät kaikki tallennetut mukautukset. Varmista siis, että harkitset tätä vaihetta vasta, kun olet kokeillut kaikkia muita vaihtoehtoja.

Voit nollata reitittimen seuraavasti:

  1. Etsi reitittimen takana oleva nollauspainike.
  2. Paina paperiliittimellä ja pidä sitä painettuna noin 15 sekunnin ajan, kun reitittimeen on edelleen kytketty virta.
  3. Kun nollausprosessi on täysin valmis, reititin käynnistyy automaattisesti.

Ota yhteyttä asiakastukeen

Jos mikään edellä mainituista vaihtoehdoista ei ole toiminut, kyse on todennäköisesti reitittimen sisäisestä ongelmasta. Tässä tapauksessa voit vain ottaa yhteyttä Verizonin asiakastukeen.

Varmista, että ilmoitat mallinumeron ja kerrot kaikki vaiheet, joita olet toteuttanut ongelman ratkaisemiseksi, sillä tämä auttaa heitä diagnosoimaan ongelman nopeammin ja löytämään siihen ratkaisun mahdollisimman pian.

Päivitä uuteen reitittimeen

Teknologia kehittyy päivittäin, joten on mahdollista, että reitittimesi on vanhentunut eikä se enää pysy verkon päivittäisten vaatimusten tasalla.

Jos reitittimesi on yli pari vuotta vanha, se on todennäköisesti vanhentunut, ja sinun on hankittava uusi, jotta verkkoyhteytesi pysyy keskeytymättömänä.

Lopulliset ajatukset

Verizon Fios -reitittimien hyvä huoltovinkki on kääriä Ethernet-kaapelit suojavaippaan, jotta kaapelit pysyvät suojassa hyönteisiltä, jyrsijöiltä ja muilta vastaavilta.

Kaapelit ja reititin yleensä kannattaa myös tarkastaa aika ajoin.

Olen myös testannut Verizon Fios -reitittimen yhteensopivuutta Google Nest Wi-Fi:n ja muiden mesh-reitittimien kanssa.

Jos olet kyllästynyt kaikkiin Verizonin ongelmiin, muista palauttaa Verizonin laitteet välttyäksesi näkymättömiltä maksuilta.

Saatat myös nauttia lukemisesta:

  • Fios-reitittimen valkoinen valo: yksinkertainen opas
  • Verizon Router Red Globe: Mitä se tarkoittaa ja miten se korjataan?
  • Linkin/verkonhaltijan oranssi valo: Miten korjata
  • Fios Wi-Fi-yhteys ei toimi: miten korjata sekunnissa
  • Verizon Fios -reititin vilkkuu sinisenä: Vianmääritysohjeet

Usein kysytyt kysymykset

Mitä valoja FIOS-reitittimessäni pitäisi olla?

FIOS-reitittimesi tilavalon pitäisi olla valkoinen osoittaakseen säännöllistä toimintaa. Vilkkuva sininen valo tarkoittaa, että reititin on valmis muodostamaan pariliitoksen, kun taas kiinteä sininen valo osoittaa, että reititin on muodostanut pariliitoksen onnistuneesti. Muut valot, kuten keltainen ja oranssi valo, viittaavat verkkoyhteysongelmaan.

Mitä valoja Verizon ONT:ssä pitäisi olla?

Verizonin ONT:n eri merkkivalot ovat virta, akku, vika, video, verkko, OMI, POTS, linkki ja 100 Mbit/s. Näiden merkkivalojen eri tilat (palaa, ei pala tai vilkkuu) ilmaisevat ONT-järjestelmän senhetkisen toimintatilan.

Mitä ONT:n nollauspainike tekee?

Verizon ONT:n nollauspainikkeella voit kytkeä modeemin virran päälle irrottamatta virtajohtoa fyysisesti.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.