Toimiiko Roomba HomeKitin kanssa? Kuinka yhdistää?

 Toimiiko Roomba HomeKitin kanssa? Kuinka yhdistää?

Michael Perez

Katson säännöllisesti, mitä markkinoilla on tarjolla, jotta näen, voinko päivittää nykyisiä lisävarusteitani älykodin suorituskyvyn parantamiseksi.

Koska minulla on kokopäivätyö ja intohimoni tekniikka-arvosteluihin, minulla ei ole paljon aikaa imuroida lattioitani, joten halusin hankkia itselleni Roomban ja lisätä sen valitsemaani automaatioalustaan, Apple HomeKitiin.

Silloin sain selville, että HomeKit ei tue mitään imureita. Tällä hetkellä ei siis ole yhtään Roombaa, jonka voisin ostaa ja jota HomeKit tukisi.

Onko siis olemassa jokin keino, jolla Roomba saadaan toimimaan HomeKitin kanssa?

Roomba toimii HomeKitin kanssa Homebridgen avulla. Voit liittää Roomba-imurin HomeKitiin Homebridge Hubin tai -laitteen avulla.

Käytän tähän HOOBS Homebridge -keskusta. Tässä oppaassa opastan sinua HOOBSin määrittämisessä, jotta voit liittää Roomban HomeKitiin.

Tutkittuani asiaa näytän sinulle askel askeleelta, miten voit integroida Roomban HomeKitiin.

Tukeeko Roomba natiivisti HomeKitiä?

Lyhyt vastaus on ei. HomeKit ei tue natiivisti Roomboja. Vaikka Apple tarjoaakin valmistajille tavan tehdä laitteistaan HomeKit-tuettuja, tämä prosessi on erittäin hankala.

Ensin sinun on haettava Applelta MFi-lisenssi. Apple määrää nämä turvallisuus- ja laitteistovaatimukset kaikille HomeKitin tai minkä tahansa muun Applen laitteen kanssa yhteensopiville kolmannen osapuolen laitteille.

Toiseksi Apple edellyttää, että kehittäjät ostavat salaus- ja todennussirunsa ja varmistavat, että laite on MFi-sertifioitu.

Tämä siru on kallis, ja lisäksi tämä menettely vie uskomattoman paljon aikaa.

On epätodennäköistä, että näemme virallisen HomeKit-tuen tulevan Roomboihin lähiaikoina, mutta on silti mahdollista, että saamme sen tulevaisuudessa.

Roomban integroiminen HomeKitiin

Voit integroida Roomban HomeKitiin Homebridgen avulla. Homebridge on kevyt palvelin, joka nimensä mukaisesti auttaa yhdistämään Roomban ja HomeKit-ekosysteemin.

Homebridgen avulla tarvitset vain laitteen, jolla voit pitää sen käynnissä ja asentaa tarvittavan ohjelmiston, jotta voit integroida muun kuin HomeKit-laitteen.

Koska Homebridge ei vaadi paljon resursseja, tarvitset vain Raspberry Pi:n kaltaisen pienitehoisen laitteen pitämään sen käynnissä.

Koska Homebridge säästää paljon aikaa, rahaa ja vaivaa, se on paras tapa integroida Roomba HomeKitiin.

Mikä on Homebridge?

Homebridge on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jonka avulla muut kuin HomeKit-laitteet voidaan integroida HomeKitiin. Se luo tuen laitteille, joita HomeKit ei natiivisti tue.

Homebridge toimii siltana, joka kommunikoi HomeKit-järjestelmän kanssa emuloimalla HomeKit API:ta.

Se tarjoaa tukea muille kuin HomeKit-laitteille käyttämällä liitännäisiä ja by. Tällä tavoin laitteesi voi nyt olla osa HomeKitiä, ja koska voit ohjata Apple Homea iPhonen Home-sovelluksella, voit ohjata mitä tahansa muuta kuin HomeKit-laitetta suoraan iPhonestasi.

Homebridge tietokoneessa tai Homebridge keskittimessä

Homebridge toimii missä tahansa käyttöjärjestelmässä, kuten Windowsissa, Linuxissa tai Macissa. Ainoa edellytys on, että laite, jossa Homebridge toimii, on oltava koko ajan päällä.

Vain jos Homebridge pysyy koko ajan verkossa, HomeKit pystyy kommunikoimaan lisättyjen laitteiden kanssa.

Voit käyttää sitä kannettavassa tietokoneessa, mutta se tarkoittaisi, että sinun pitäisi omistaa koko kannettava tietokone tälle ja pitää se päällä koko ajan.

Tämä kuluttaa paljon virtaa ja tekisi asetuksestasi täysin tehottoman.

Parempi vaihtoehto on käyttää Raspberry Pi -laitteen kaltaista laitetta, joka on paitsi edullisempi, myös vähävirtaisempi ja säästää sähkölaskuasi.

Paljon siistimpi ratkaisu on kuitenkin Homebridge-keskitin. Jos olet kuten minä, eikä sinulla ole teknistä osaamista tai aikaa asentaa ohjelmistoja ja asentaa Raspberry Pi itse, Homebridge-keskitin on sinua varten.

Se on valmiiksi pakattu laite, johon on jo asennettu Homebridge, joten voit säästää arvokasta aikaa.

Homebridge-keskittimen hankkiminen Homebridge-tietokoneen perustamisen sijaan olisi halvempaa, helpompaa ja paljon tehokkaampaa.

Roomban yhdistäminen HomeKitiin HOOBS Homebridge Hubin avulla

HOOBS (Homebridge Out Of the Box) on yritys, joka tarjoaa Homebridge-keskittimiä, joihin on esiasennettu kaikki tarvittavat ohjelmistot, ja sillä on jopa siisti käyttöliittymä.

Löysin tämän erittäin hyödyllinen, koska minulla ei ole koodaus taitotietoa vielä asettaa se melko nopeasti.

Kun olet ostanut HOOBSin, voit liittää minkä tahansa muun kuin HomeKit-laitteen ekosysteemiin käyttämällä asianmukaisia liitännäisiä.

Jos Apple HomeKit on tärkein automaatioalustasi, HOOBSin hankkiminen ei siis ole turhaa puuhaa.

[wpws id = 12]

Miksi HOOBS yhdistää Roomban HomeKitiin?

  • Helppo käyttöönotto - HOOBSissa on yksinkertainen interaktiivinen käyttöliittymä, jonka avulla laitteen asettaminen HomeKitiin on helpompaa ja nopeampaa ilman vaivaa. Minun ei tarvinnut tehdä mitään muutoksia koodiin tai laitteistoon, vaan se sujui vaivattomasti.
  • Teknistä osaamista ei tarvita - HomeKit vaatii jonkin verran koodausosaamista laitteiden asentamiseksi. HOOBS mahdollistaa kuitenkin laitteiden liittämisen Apple HomeKitiin yksinkertaisten liitännäisten avulla, jotka voi ladata niiden käyttöliittymän kautta. Jokaisella, jolla ei ole koodauskokemusta, ei ole vaikeuksia sen käyttöönotossa.
  • Avoin lähdekoodi - Yleisesti sanotaan, että avoimen lähdekoodin alustat ovat suositeltavimpia. HOOBS täyttää myös tämän kriteerin. Se on yhteisölähtöinen alusta, mikä tarkoittaa, että monet ihmiset rakentavat koodin päälle ja testaavat ja korjaavat sitä. Tämä takaa luotettavuuden ja jatkuvat päivitykset ja toiminnallisuuden parantamisen.
  • Laajenna ekosysteemiäsi - Sinun ei tarvitse pysähtyä Roombaan. HOOBSin avulla voit liittää useita laitteita Applen ekosysteemiin. Tällä hetkellä HOOBSin kanssa toimii yli 2000 laitetta, jotka ovat peräisin muun muassa ADT:ltä, SimpliSafelta, Roborockilta, Samsung TV:ltä, MyQ:lta, Vivintiltä ja Orbilta, ja lista kasvaa joka päivä.

HOOBSin määrittäminen Roomba-HomeKit-integraatiota varten

Roomban ja HOOBSin käyttöönotto on melko suoraviivaista, ja käyn menettelyn läpi vaihe vaiheelta.

Vaihe 1: Liitä HOOBS kotiverkkoon

Kun olet purkanut HOOBS in a box -laatikon, sinun on yhdistettävä se Wi-Fi-verkkoon.

Kytke laitteeseen virta ja odota 2-3 minuuttia, niin asennus alkaa.

Avaa puhelimen tai kannettavan tietokoneen Wi-Fi-asetukset ja muodosta yhteys verkkoon nimeltä "HOOBS".

Näyttöön tulee ponnahdusikkuna. Valitse Wi-Fi-nimi ja syötä salasana, ja HOOBS on nyt yhdistetty kotisi Wi-Fi-verkkoon.

Vaihe 2: Avaa HOOBS-käyttöliittymä selaimellasi osoitteessa

Mene nyt selaimeesi ja kirjoita //hoobs.local Jos käytät HOOBSia ensimmäistä kertaa, käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ovat molemmat "admin".

Voit muuttaa sen myöhemmin asetuksissa. Muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä olet määrittänyt ja asentanut HOOBSin, ja olet valmis asentamaan laajennuksen Roombaan.

Vaihe 3: Asenna Roomba Stv -liitännäinen HOOBSille

Käyttämämme lisäosa on nimeltään Roomba Stv . Se on HOOBS-sertifioitu lisäosa.

Sinun ei siis tarvitse huolehtia sen toimivuudesta tai tietoturvaongelmista. Siirry selaimestasi osoitteeseen hoobs.local.

Tämän jälkeen sinun on mentävä näytön vasemmassa reunassa olevalle Plugins-välilehdelle. Kirjoita hakuosioon "Roomba Stv".

Sen pitäisi olla ensimmäinen hakutulos. Sinun pitäisi nähdä HOOBS-sertifiointi tällä sivulla. Siirry eteenpäin ja napsauta asennuspainiketta, ja sen pitäisi suorittaa asennus loppuun muutamassa sekunnissa.

Vaihe 4: Hanki Roomban IP-osoite.

Nyt meidän on saatava Roomban IP-osoite. Mene iRobot-sovellukseen.

Siirry kohtaan Asetukset> Wi-Fi-asetukset> Robotin Wi-Fi-tiedot. Tarkista tässä IP-osoiteosion numero.

Sen pitäisi näyttää tältä - 192.168.xx.xx. Tarvitsemme tätä seuraavassa vaiheessa.

Vaihe 5: Määritä Roomba Stv -liitännäinen

Napsauta HOOBS-sivulla kolmea pistettä, jotka näkyvät näytön oikeassa yläkulmassa. Napsauta Terminal (Pääte) ja liitä seuraava komento päätelaitteeseen.

 cd /home/hoobs/.hoobs/node_modules/dorita980 && npm install && node ./bin/get password.js "192.168.x.x" 

Korvaa 192.168.xx.xx edellisessä vaiheessa saamallasi Roomban IP-osoitteella. Paina enteriä ja odota muutama sekunti.

Näet näytölläsi tiettyjä varoitusviestejä, mutta siitä ei tarvitse huolestua.

Kun se on suoritettu, älä paina mitään näppäintä. Varmista, että Roomba on Home Base -tilassa ja että siihen on kytketty virta.

Näet vihreän merkkivalon, joka osoittaa virran olevan päällä. Pidä kotipainiketta painettuna ja odota, kunnes kuulet tietyn äänimerkin, ennen kuin vapautat sen, jolloin Roomba vilkkuu Wi-Fi-valo.

Kun tämä on tehty, palaa HOOBS-ikkunaan ja paina mitä tahansa näppäintä.

Jos komento suoritetaan onnistuneesti, näyttöön tulee viesti. Näet vastaavan kohdan, jossa näytetään BLID ja salasana.

Kopioi nämä kaksi merkkijonoa jonnekin. Käytin tähän tekstieditoria. Jos edellinen komento ei onnistu ja sinulle näytetään virheilmoitus, toista vaiheet 4 ja 5, niin se onnistuu.

Siirry HOOBS-ikkunan asetuksiin. Siirry kohtaan Roomba ja valitse sitten Lisää lisävaruste. Täytä kaikki näytetyt sarakkeet.

Kirjoita Roomban nimi ja mallinumero. Täytä BLID-, IP-osoite- ja salasanaosioihin vastaavat tiedot, jotka saimme edellisissä vaiheissa.

Kolmen viimeisen asetuksen osalta olen ottanut automaattisen päivityksen käyttöön seuraavasti Kyllä , Enable Keep-Alive as Kyllä, ja TTL-välimuisti 30 Jos määrität "enable keep-alive" arvoksi "yes", se tyhjentää akkua hieman, joten voit vapaasti vaihtaa sen arvoksi "enable keep-alive". Ei mieltymyksesi mukaan.

Lisätietoja näistä kolmesta asetuksesta saat lisäosan dokumentaatiosta.

Jos siirryt HOOBSin Accessories-välilehdelle, näet nyt Roomba-robotisi siellä määrittämättömänä ja sen akun prosenttimäärän näytettynä.

Nyt Roomba on vihdoin asennettu HOOBSin kanssa. Voit hallita sen lisävarusteita tästä.

Vielä parempaa on se, että koska HOOBS on yhdistetty HomeKitiin, voit ohjata Roombaa suoraan Applen HomeKit-sovelluksesta!

Roomba on nyt yhdistetty HomeKit-järjestelmään muutamalla helpolla askeleella.

Jos siirryt puhelimesi Home-sovellukseen, näet Roomban siellä.

Voit kytkeä sen päälle ja pois päältä, tarkistaa sen akun tilan ja hallita sitä suoraan Koti-sovelluksesta.

Mitä voit tehdä Roomba-HomeKit-integraatiolla?

Roomba on nyt osa Apple HomeKit -ekosysteemiä, mikä tarkoittaa, että voit hallita sitä kaikenlaista puhelimellasi.

Kun avaat älypuhelimesi Home-sovelluksen ja menet oletushuoneeseen, johon kaikki sijoitetaan automaattisesti, näet Roomban.

Voit kytkeä sen päälle ja pois päältä suoraan sieltä. Voit myös tarkistaa akun prosenttiosuuden ja nähdä, latautuuko se vai ei.

Se ei lopu tähän, vaan Roombaa voi käyttää mukautettuja kohtauksia tai automatiikkaa.

Voit esimerkiksi lisätä HomeKit-kohtauksen, jossa Roomba käynnistyy joka aamu tiettyyn aikaan.

Tai voit lisätä automaation, joka käynnistää Roomban, kun viimeinen henkilö poistuu talosta.

Minusta tämä on erittäin kätevää, sillä minun tarvitsee vain antaa nämä asetukset Home-sovelluksessa, ja se huolehtii Roombasta.

Voit myös käyttää kolmannen osapuolen sovelluksia toiminnallisuuden parantamiseksi. Voit asentaa HomePlus 4 -sovelluksen, jos haluat nähdä akun alhaisen varaustason tilan HomeKit-sovelluksessasi. Voit olla luova ja integroida automaation myös tätä varten.

Päätelmä

Roomban yhdistäminen Applen HomeKit-järjestelmään oli hieman hankalaa.

HOOBSin avulla voit kuitenkin ohittaa kaikki tekniset yksityiskohdat ja yhdistää Roomban HomeKit-järjestelmään.

Jos noudatat edellä mainitsemiani vaiheita, voit määrittää ja asentaa HOOBSin, yhdistää Roomban HomeKitiin ja ohjata sitä Home-sovelluksella.

Voit myös integroida minkä tahansa HomeKit-laitteen käyttämällä samaa menetelmää, jonka olen näyttänyt sinulle.

Sinun tarvitsee vain löytää sopiva lisäosa ja seurata annettuja ohjeita.

Jos käytät Apple HomeKit -järjestelmää ja haluat sisällyttää muita kuin HomeKit-laitteita ekosysteemiisi täydellistä automaatiota varten, HOOBS on paras hankinta sinulle.

Vaikka Roomba saisi virallisen tuen HomeKitille, en usko, että se tarjoaa enempää toimintoja kuin mitä voin saavuttaa HOOBSin avulla.

Lisäksi HOOBS tukee yli 2000 älykästä laitetta, mikä tarkoittaa, että voin käyttää sitä kaikkiin tuleviin laitteisiin, jotka haluan integroida HomeKitiin.

Saatat myös nauttia lukemisesta:

  • Roomba Vs Samsung: Paras robotti-imuri voit ostaa nyt [2021]
  • Roomba-virhekoodi 8: Vianmääritys sekunneissa
  • Toimiiko Netgear Orbi HomeKitin kanssa? Kuinka yhdistää?
  • Paras HomeKit-ilmanpuhdistin puhdistaa älykkään kodin

Usein kysytyt kysymykset

Voiko Roombaa käyttää ilman Wi-Fi-yhteyttä?

Ne eivät tarvitse Wi-Fi:tä puhdistaakseen. Robotissa on CLEAN-painike, jota painamalla robotti aloittaa puhdistuksen.

Voiko Roombaa ohjata iPhonella?

Jos integroit Roomban HomeKitiin, voit kytkeä sen päälle ja pois päältä ja suorittaa monia muita ohjaustoimia. Voit myös käyttää Siriä sen ohjaamiseen.

Mitä Roomban symbolit tarkoittavat?

Roombassa on symbolit akku, roskakori täynnä, puhdistaa, lian havaitseminen, telakka, kohdepuhdistus, vianmääritys ja Wi-Fi.

Voiko Roomballa olla kaksi kotipesää?

Roombat ovat yhteensopivia useiden kotitukikohtien kanssa.

Pitäisikö minun käyttää Roombaa joka päivä?

Voit käyttää Roombaa yhdestä seitsemään kertaa viikossa. Jos kotona on lapsia tai tuholaisongelmia, on suositeltavaa käyttää Roombaa päivittäin. Muuten riittää, että käytät sitä kerran tai kaksi viikossa.

Onko Roborock parempi kuin Roomba?

Roomba käyttää parempaa tekniikkaa imuroinnissa ja puhdistustehossa, kun taas Roborockilla on parempi navigointi ja sen mukana tulee ominaisuus puhdistaa ja mopata.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.