Spectrum Remote ei toimi: miten korjata

 Spectrum Remote ei toimi: miten korjata

Michael Perez

Perheeni on käyttänyt Spectrumia internetin ja television käyttämiseen jo jonkin aikaa. Minulla ja sisaruksillani on kuitenkin tapana tapella siitä, mitä katsomme, ja kiistelemme kaukosäätimestä. Tämän seurauksena Spectrum-kaukosäätimemme on kokenut paljon.

Kun olen vuosia hypännyt nettiin korjaamaan kaukosäätimeni aina, kun se ei vaihda äänenvoimakkuutta tai kanavia, olen oppinut kaiken kaukosäätimestä, sen oikuista ja siitä, miten se korjataan, kun se ei toimi.

Jos Spectrum-kaukosäätimesi ei toimi, kokeile vaihtaa paristot, ottaa TV-ohjaus käyttöön, poistaa signaalin esteitä ja palauttaa kaukosäätimen tehdasasetukset. Äärimmäisissä tapauksissa saatat joutua jopa vaihtamaan sen kokonaan.

Vaihda paristot

Useimmiten akku on syyllinen tähän skenaarioon. Koska et koskaan saa ilmoitusta jäljellä olevasta akusta, ensimmäinen askel olisi vaihtaa akut ja yrittää uudelleen. Varmista, että olet myös asettanut ne oikein paikoilleen.

Koko asennuksen virrankatkaisu

Virran kytkeminen on toinen helppo ja tehokas tapa ratkaista ongelma elektroniikan toimintahäiriöissä. On parasta, että kytket virran jokaisesta Spectrum-kaukosäätimeen liitetystä laitteesta.

Irrota jokainen laite virtalähteestään ja varmista, että kaikilla laitteilla on riittävästi aikaa levätä virran katkaisun jälkeen. Pidä seuraavaksi painettuna kaikkia käytettävissä olevia virtapainikkeita ja varmista, että kaikki laitteet on irrotettu kunnolla.

Spectrum-kaukosäätimen osalta ota paristot pois ja aseta ne sivuun hetkeksi. Kytke sitten jokainen laitteesi päälle riittävän ajan kuluttua ja yritä käyttää kaukosäädintä uudelleen.

Ota TV-ohjaus käyttöön

Toinen turhauttava syy voi olla se, että kaukosäädin ei ole alun perin ollut yhteydessä televisioon. Olet esimerkiksi saattanut kytkeä Spectrum-kaukosäätimen digisovittimeen, mutta et itse televisioon.

Paina Spectrum-kaukosäätimen Valikko-painiketta ja siirry kohtaan Asetukset ja tuki. Valitse käytettävissä olevista vaihtoehdoista Kaukosäädinvaihtoehto ja napsauta Kaukosäädin TV:hen.

Sitten sinun tarvitsee vain valita TV ja painaa OK. TV:n pitäisi muodostaa yhteys välittömästi.

Vaihda kaapelin ja television välillä

Joskus näemme, että ohjaimet siirtyvät automaattisesti kaapeliin television sijasta, mikä voi olla hieman hämmentävää.

Paina ensin CBL-painiketta ja pidä sitä painettuna samalla, kun painat ja pidät OK/SEL-painiketta keskellä. Kun vapautat molemmat, CBL-painike syttyy.

Seuraavassa vaiheessa paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta kerran. Silloin valaistu CBL-painike alkaa vilkkua, mutta se on vain osa prosessia, joten voit nyt siirtyä klikkaamaan TV-painiketta.

Näin varmistetaan, että äänenvoimakkuuden tai kanavien vaihtamisen kaltaiset toiminnot pysyvät tiukasti vain television ohjaimissa eikä kaapelissa.

Vapauta kaukosäätimen jumittuneet painikkeet

Niin yksinkertainen kuin tämä vaihe onkin, se on myös varsin tehokas ja auttoi tapauksessani. Voit alkaa painaa tai liikutella hieman kaikkia kaukosäätimen painikkeita.

Koskaan ei voi tietää, milloin pölyä tai muita roskia on saattanut joutua painikkeiden alle, jolloin ne eivät pysty lähettämään signaaleja.

Kun olet onnistuneesti vapauttanut kaikki jumissa olevat painikkeet, Spectrum-kaukosäädin alkaa taas toimia normaalisti.

Varmista, ettei signaalia ole estetty

Jos sinulla on paljon tavaroita esillä tai paljon huonekaluja television ja sen katselupaikan välissä, Spectrum-kaukosäätimelläsi saattaa olla yhteysongelmia.

Tämä johtuu pääasiassa siitä, että kaukosäätimen lähettämät infrapunasäteet, jotka lähettävät signaaleja televisioon, estävät niiden väliin sijoitetut esineet. Varmista siis, että Spectrum-kaukosäätimestä televisioon johtava reitti on esteetön.

Kalibroi RF-IR-muunnin uudelleen

RF (radiotaajuus) - IR (infrapuna) -muunnin sijaitsee digisovittimen päällä. Sinun on poistettava se ensimmäisenä vaiheena manuaalisesti.

Aseta muunnin hitaasti takaisin digisovittimeen, kun painat Spectrum-kaukosäätimen FIND-painiketta ja pidät sitä painettuna. Vapauta sitten FIND-painike, ja kaiken pitäisi palautua normaaliksi.

Kokeile pitää kaukosäädintä hieman kauempana televisiosta ja painaa mitä tahansa sen satunnaista painiketta. Jos toiminto toimii kunnolla, kaikki on hyvin. Jos ei, voit kokeilla sitä uudelleen ja katsoa, toimiiko toinen kerta.

Kaukosäätimen tehdasasetusten palauttaminen

Tämä vaihtoehto on hyödyllinen silloin, kun olet ohjelmoinut Spectrum-kaukosäätimen väärin.

Se voi korjata myös muita ongelmia, kuten sen, että Spectrum-kaukosäädin ei vaihda kanavia.

Pidä ensin kaukosäätimen TV-painiketta painettuna ja paina OK-painiketta sekunnin ajan. Vapauta nyt molemmat painikkeet välittömästi samaan aikaan. Tämän seurauksena TV-, DVD- ja AUX-painikkeet vilkkuvat, ja lopuksi TV-painike syttyy.

Paina nyt Delete-painiketta ja pidä sitä painettuna enintään 3 sekunnin ajan, jolloin näyttö muuttuu mustaksi ja sammuu. Näin olet onnistuneesti palauttanut nykyiset asetukset tehdasasetuksiin.

Myös RF- ja IR-muunnin kannattaa kalibroida uudelleen tämän vaiheen jälkeen, jotta se toimisi sujuvammin.

Ota yhteyttä tukeen

Jos mikään edellä mainituista toimista ei ole toistaiseksi auttanut sinua, sinun on ehkä aika ottaa yhteyttä Spectrumin asiakastukeen. Spectrum tarjoaa tehokasta asiakaspalvelutukea.

Voit joko keskustella operaattoreiden kanssa tai soittaa heille, jos sinulla on kiire. Koska tällaisia asioita tapahtuu usein, heillä saattaa olla jo valmiita ratkaisuja.

Vaihda kaukosäädin

Pahimmassa tapauksessa ongelma saattaa olla itse kaukosäätimessä. Silloin on aika alkaa miettiä Spectrum-kaukosäätimen vaihtamista. Se on melko helppoa, sillä sinulla on kaksi vaihtoehtoa.

Voit joko vaihtaa kaukosäätimesi toiseen missä tahansa Spectrum-myymälässä. Tai voit soittaa Spectrumille ja saada uuden kaukosäätimen postitse viiden päivän kuluessa. Spectrum veloittaa nimellisen maksun kaikista kaukosäätimen toimintahäiriöistä, jotka johtuvat muusta kuin yksinkertaisesta kulumisesta.

Saat Spectrum Remote -kaukosäätimesi jälleen toimimaan

Kun valitset tehdasasetusten palauttamisen, muista, että sinun on ehkä määritettävä kaukosäädin uudelleen alusta alkaen. Tilien tunnistetietojen säilyttäminen muistiin kirjoitettuna tai muistissa auttaa sinua prosessin jälkeen.

Voit myös kokeilla sijoittaa vastaanottimen eri tasoille tai kulmiin, jotta signaalien lähetys paranisi. Spectrum-sovelluksen uudelleenasennus saattaa myös auttaa jossain määrin.

Jos lähelläsi ei ole Spectrum-myymälää, palveluntarjoajat voivat myös toimittaa sen sinulle veloituksetta.

Jos haluat mieluummin kokeilla muita markkinoilla olevia vaihtoehtoja, palauta Spectrum-laitteesi, jotta vältyt peruutusmaksuilta.

Saatat myös nauttia lukemisesta:

  • Spectrum Remote -kaukosäätimen äänenvoimakkuus ei toimi: Kuinka korjata
  • Parhaat Spectrum-yhteensopivat Mesh Wi-Fi -reitittimet, jotka voit ostaa tänään
  • Toimiiko Google Nest Wi-Fi-yhteys Spectrumin kanssa? Miten se asennetaan?
  • Xfinity-kaukosäädin ei toimi: Kuinka korjata sekunneissa?

Usein kysytyt kysymykset

Miten synkronoin Spectrum-kaukosäätimeni vastaanottimeni kanssa?

Valitse Spectrum-valikkopainikkeen Asetukset ja tuki -vaihtoehdosta Tuki. Valitse Tuki-kohdasta Kaukosäädin ja valitse RF Pair New Remote.

Missä on Spectrumin kaapeliboksin nollauspainike?

Etsi kaapelirasian etu- tai takapuolelta pieni pyöreä painike nimeltä Reset.

Miten ilmoitan ongelmasta Spectrum-kaapelissa?

Voit ottaa yhteyttä Spectrumin asiakaspalveluun numerossa 1-833-780-1880, jos haluat ilmoittaa kaapeliin liittyvästä ongelmasta.

Miksi en voi katsoa kaikkia kanavia Spectrum-sovelluksessa?

Tilatut kanavat ovat käytettävissä vain kotiverkossasi, ja jotkin kanavat eivät ole käytettävissä, jos olet poissa kotoa. Sinun on myös otettava My Spectrum -sovelluksen sijaintioikeudet käyttöön, jotta saat kaikki kanavat oikein.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.