Nvidia High Definition Audio vs. Realtek: Vertailu

 Nvidia High Definition Audio vs. Realtek: Vertailu

Michael Perez

Minulla on pieni pelikannettava tietokone, jota käytän televisioni kanssa katsellakseni juttuja ja pelatakseni pelejä satunnaisesti makuuhuoneeni televisiossa.

Kannettavan tietokoneen virtalähteenä toimii Nvidian näytönohjain, ja vaikka se ei olekaan uusin versio, se tekee työnsä hyvin.

Olin huomannut, että aina kun liitän television kannettavan tietokoneen HDMI-porttiin, ääni siirtyy Nvidian High Definition Audio -ajuriin.

Minulla on jo valmiiksi asennettuna Realtekin ääniohjain, ja ihmettelin, miksi televisio käyttää Nvidian ohjainta Realtekin ohjaimen sijasta.

Halusin selvittää tarkemmin, mitä nämä kaksi ajuria tekivät ja miksi Windows katsoo, että sen on luovutettava äänen hallinta Nvidian ajurille, kun liitän tietokoneen televisioon.

Tätä varten tein muutamia viestejä Nvidian foorumeilla ja luin muutamia teknisiä artikkeleita, joissa käsiteltiin perusteellisesti Realtekin ja Nvidian ääniohjaimia.

Kaikkien keräämieni tietojen avulla aion tehdä tästä oppaasta sellaisen, että tiedät, mitä Nvidia ja Realtek High Definition Audio ovat ja miksi ne ovat erillisiä.

Nvidia HD Audio on ääniohjain, jota käytetään, kun tietokone liitetään HDMI:n kautta televisioon. Realtek HD Audio -ohjainta taas käytetään kaikissa muissa äänilähtömuodoissa, kuten kaiuttimissa, kuulokkeissa ja muissa.

Lue lisää, mitä molemmat kuljettajat osaavat, ja selvitä, onko heidän välillään mahdollista valita.

Nvidia High Definition Audio

Nvidia High Definition Audio on ääniohjain, jota Windows käyttää äänen siirtämiseen televisioon, kun tietokone liitetään televisioon.

Tämä näkyy vain, jos sinulla on Nvidian näytönohjain ja kytket HDMI-kaapelin siihen emolevyn sijaan.

Tämä johtuu siitä, että HDMI on standardi, joka välittää videokuvaa ja ääntä saman liitännän kautta, ja tarvitset Nvidian valmistaman ohjaimen äänen välittämiseksi televisioon.

Tässä kohtaa High Definition Audio -ajuri tulee kuvaan, joka voi käyttää näytönohjaimen ääniohjainta HDMI-signaalin ääniosuuden lähettämiseen.

Ohjaimessa ei ole säännöksiä analogista ääntä varten, koska kaikki äänilähtö tapahtuu vain HDMI-portin kautta, eikä näytönohjaimessa ole analogista äänilähtöä.

Realtek Teräväpiirtoääni

Realtek High-Definition Audio -ajuri huolehtii kaikesta HDMI-näytön ulostulon ulkopuolisesta äänentoistosta.

Tämä tarkoittaa, että kaikki äänentoistolaitteet, kuten vahvistimet, AV-vastaanottimet, kaiuttimet tai kuulokkeet, käyttävät Realtek-ajuria äänentoistoa varten.

Ohjain voi tuottaa analogista ja digitaalista ääntä, jos emolevylläsi on kyseiset portit, jotka useimmilla emolevyillä on.

Voit liittää kaiuttimet tai kuulokkeet näihin analogisiin portteihin saadaksesi ääntä.

Nämä ajurit toimivat emolevyn sisäänrakennetun äänikortin kanssa, ja ne riittävät yhdeksällekymmenelleyhdeksälle prosentille ihmisistä, ellet käytä paljon korkealaatuista häviötöntä äänitallennusta ja editointia.

Ovatko ne erilaisia?

Merkittävä ero näiden kahden välillä on siinä, missä niitä käytetään.

Realtek-ohjain ei käsittele näytönohjaimen HDMI-ulostulon ääntä, koska on nopeampaa käyttää näytönohjaimen sisäistä äänisirua HDMI:tä varten.

Nvidia-ajuri hoitaa tässä vaiheessa äänen, joka on tarkoitettu televisiolle tai HDMI-näytölle, johon olet liittänyt tietokoneen.

Realtek-ajuri hoitaa kaiken muun, ja se voi tunnistaa ja lähettää äänen ulostulon mihin tahansa kuulokkeisiin tai kaiuttimiin, jotka kytket tietokoneeseen, koska ajuri on melko vakioitu.

Realtek Audio Console -ohjelmalla voit hallita Realtek-ajuria paremmin.

Silti Nvidia HD Audion muokkausvaihtoehdot ovat melko olemattomat, ja se konfiguroi itsensä automaattisesti.

Mitä molemmat ääniohjaimet osaavat parhaiten

Nyt kun tiedämme, mitä ääniohjaimet tekevät ja mihin laitteistoon ne on tehty, on helpompi ymmärtää, mitä ne tekevät parhaiten.

Nvidia HD Audio on riittävän hyvä plug-and-play-ääni-HDMI-käytössä, erityisesti televisiossa, ja se toimii hieman paremmin häviöttömän äänen toistossa.

Realtek-ohjain on kuitenkin enemmänkin moniosaaja, ja se on yhteensopiva lähes kaikenlaisten audiolähtöjen ja -sisääntulojen kanssa, mukaan lukien kuulokkeet, kaiuttimet ja muut audiolaitteet.

Ohjain tukee myös langattomia äänilaitteita, kun Nvidia-ohjain ei voi, koska se ei voi käyttää emolevyn tai tietokoneen Bluetooth-toimintoja.

Koska Nvidia-ajuri tulee kuvaan vain silloin, kun liität tietokoneen tai kannettavan tietokoneen televisioon HDMI:n kautta, käytät Realtek-ajuria suurimman osan ajasta.

Kaiken kaikkiaan Realtek-ohjain on paras ja ainoa valinta, jos sinun ei tarvitse käyttää televisiota näyttönä, mutta jos tarvitset, Nvidia-ohjaimesta tulee ainoa vaihtoehto.

Kun käytät tietokonetta television kanssa, ainoa tapa saada ääni kuulokkeisiin tai muihin kaiuttimiin kuin television sisäisiin kaiuttimiin on riippuvainen television tulovaihtoehdoista.

Jos esimerkiksi haluat käyttää langallisia kuulokkeita television kanssa, televisiossa on oltava 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, jotta voit käyttää kuulokkeita.

Voinko valita käyttämäni ohjaimen?

Et voi valita haluamasi ohjaimen käyttämistä, koska näytönohjaimesi ja tietokoneesi toimivat, kun näytön tulostaminen tapahtuu televisiolle.

Koska emolevyllä ei ole valinnanvaraa äänen suhteen, kun ääni kulkee näytönohjaimen kautta, et voi käyttää Realtekin ajureita, kun näytön näyttönä käytetään televisiota HDMI:n kautta.

Nvidia HD Audio -ääntä ei voi käyttää myöskään silloin, kun et käytä HDMI-liitännällä varustettua televisiota, koska näytönohjaimella ei ole mitään roolia äänen siirtämisessä.

Vaihto tapahtuu automaattisesti, ja Windows hoitaa muutoksen melko hyvin.

Automaattinen kytkentä on enemmän kuin riittävä, ellet työskentele paljon äänen tai musiikin parissa.

Lopulliset ajatukset

Molemmilla ajureilla on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta sillä ei ole väliä, koska suorituskyvyltään molemmat ajurit toimivat hyvin, jos olet säännöllinen käyttäjä.

Pidä myös molemmat ajurit ajan tasalla; voit päivittää Nvidia HD Audion Nvidia GeForce Experiencen avulla ja käydä emolevyn tai kannettavan tietokoneen valmistajan verkkosivustolla päivittääksesi Realtek-ajurit.

Jos sinulla on tietokone, jonka emolevyllä on HDMI-lähtö, voit käyttää Realtek-ohjainta televisiosi kanssa.

Käytä emolevyn HDMI-porttia näytönohjaimen HDMI-portin sijaan.

Näin voit hallita television ääntä samalla tavalla kuin mitä tahansa muuta tietokoneeseen liitettyä laitetta.

Saatat myös nauttia lukemisesta

  • Bluetooth-radion tilan tarkistaminen ei ole korjattu
  • Onko 300 Mbps hyvä pelaamiseen?
  • Mitä latausnopeutta tarvitsen Twitchin suoratoistoon?

Usein kysytyt kysymykset

Onko Nvidian ääniohjain ristiriidassa Realtekin kanssa?

Yleensä molemmilla ohjaimilla ei ole ristiriitoja, koska Nvidia-ohjain toimii vain silloin, kun tietokone liitetään televisioon HDMI:n kautta.

Jos ristiriita kuitenkin ilmenee, tarkista järjestelmäsi BIOS ja ota Integrated Audio käyttöön.

Pitäisikö minun poistaa Nvidian teräväpiirtoääni käytöstä?

Ellet käytä televisiota tietokoneen tai kannettavan tietokoneen näyttönä, Nvidia High Definition Audio -äänen poistaminen käytöstä ei aiheuta ongelmia.

Muista ottaa se uudelleen käyttöön, jos haluat joskus liittää tietokoneen televisioon ja käyttää television kaiuttimia äänilähtöön.

Pitäisikö minun asentaa Nvidian ääniohjain?

Tarvitset tämän ohjaimen asennettuna vain, jos haluat lähettää äänisignaalin HDMI:n kautta ulkoiseen näyttöön, jossa on kaiuttimet.

Voit jättää sen asentamatta, jos et tarvitse sitä.

Voivatko näytönohjaimet aiheuttaa ääniongelmia?

Näytönohjaimet eivät itsessään voi aiheuttaa ääniongelmia, mutta niiden käyttämät ohjaimet voivat olla ristiriidassa nykyisen ääniohjaimesi kanssa.

Tämä on ollut ongelma joissakin tietokoneissa, erityisesti HP:n valmistamissa tietokoneissa, ja helpoin tapa ratkaista ongelma on kytkeä integroitu ääni päälle tietokoneen BIOSista.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.