Jos estät numeron, voivatko he silti lähettää sinulle tekstiviestejä?

 Jos estät numeron, voivatko he silti lähettää sinulle tekstiviestejä?

Michael Perez

Olen saanut viime aikoina paljon ei-toivottuja markkinointipuheluita, ja yritän estää jokaisen numeron, jonka epäilen olevan markkinointiryhmä, joka yrittää käyttää rahaa asioihin, joita en tarvitse.

Halusin estää heitä kokonaan ottamasta minuun yhteyttä, edes tekstiviestien välityksellä, mutta en tiennyt, estäisikö heidän numeronsa estäminen myös tekstiviestien lähettämisen minulle.

Jotta saisin tietää, estivätkö nämä numerot myös kaikki heiltä tulevat viestit, päätin mennä nettiin ja ottaa asiasta selvää.

Tutkimukseni johti minut useiden käyttäjäfoorumien ja esto-ohjelmistoja koskevien mainosten kautta, jotka auttoivat minua ymmärtämään, mitä numeron estäminen todella tekee ja miten se on tehokasta.

Kiitos useiden tuntien tutkimustyön, jonka olen viettänyt oppimalla yhteystietojen estämisestä, kun pääset tämän artikkelin loppuun, jonka olin luonut tämän tutkimuksen avulla, tiedät, onko numeron estäminen puhelimessasi myös estänyt tekstiviestit heiltä.

Useimmissa tapauksissa, jos estät numeron puhelimessasi, hän ei myöskään voi lähettää sinulle tekstiviestejä. Hänen on käytettävä kolmannen osapuolen viestipalvelua, jossa et ole jo estänyt häntä lähettämään sinulle viestejä.

Jatka lukemista saadaksesi selville, miten voit estää jonkun henkilön kokonaan millä tahansa mobiililaitteella ja miten estäminen toimii.

Estääkö numeron estäminen tekstiviestit?

Estot, jotka teet puhelimessa valitsemalla yhteystiedon yhteystietoluettelosta, estävät myös viestit puhelimen mallista riippuen.

Jos käytät iPhonea, numeron estäminen Yhteystiedot-sovelluksesta estää laitteen kaikki sen sisäänrakennetut viestintävälineet, kuten puhelut, tekstiviestit, FaceTime ja iMessage.

Android-laitteissa numeron estäminen estää vain puheluiden ja tekstiviestien tulon, mutta kaikki muut keinot ovat edelleen käytettävissä.

Jos haluat estää jonkun henkilön kokonaan, sinun on estettävä hänet manuaalisesti jokaisesta käyttämästäsi sosiaalisen median palvelusta yksi kerrallaan.

Tämä tarkoittaa, että jos sinulla on tili Facebookissa, Twitterissä, Snapchatissa ja Instagramissa, sinun on estettävä kyseinen henkilö kaikilla neljällä alustalla, jotta hän ei voi ottaa sinuun yhteyttä missään.

Sinun on siis estettävä kyseinen henkilö kaikissa sosiaalisen median palveluissasi eikä vain yhteystietoluettelossasi, sillä puhelimellasi ei voi valvoa, keitä estät muissa sosiaalisen median palveluissa.

Mitä estäminen tekee?

Kun estät jonkun henkilön puhelimellasi, puhelimesi tekee kaiken estämisen, koska puhelinoperaattorisi lähettää estetystä numerosta tulevat viestit ja puhelut joka tapauksessa puhelimeesi.

Puhelimesi estää siis kaikki puhelut, viestit ja tekstiviestit, joita vastaanotat sisäänrakennetuilla tekstiviesti-, puhelu- ja videopuhelusovelluksilla.

Kun estät numeron, he voivat edelleen soittaa ja lähettää sinulle viestejä, mutta et saa puhelua, eikä myöskään lähetettyä viestiä toimiteta perille.

Sinulle ei ilmoiteta, jos he ovat jättäneet vastaajaviestin, mutta voit silti nähdä ja tarvittaessa poistaa ne.

Tämä pätee lähes kaikkiin kolmannen osapuolen viestisovelluksiin, eikä vastaanottaja saa koskaan ilmoitusta viestistä tai puhelusta.

Estäminen toimii lähes samalla tavalla kaikkialla, jotta ihmisillä on yleinen käsitys siitä, miten se toimii, jotta he voivat käyttää sitä tehokkaammin.

Kuinka estää tekstiviestit iOS:ssä

Jos saat edelleen tekstiviestejä estetystä numerosta iOS:ssä, sinun on ehkä estettävä numero Viestit-sovelluksesta manuaalisesti.

Tätä varten:

 1. Laukaisu Viestit .
 2. Napauta keskustelua, jossa on yhteyshenkilö, jonka haluat estää.
 3. Napauta ylhäällä olevaa yhteystietoa ja sitten tietopainiketta.
 4. Selaa alaspäin ja napauta Estä tämä soittaja .

Voit myös estää heidät kaikilla muilla sosiaalisen median sivustoilla, joita et ole jo estänyt, jotta et voi enää olla yhteydessä heihin.

Kuinka estää tekstiviestit Androidissa

Voit estää viestit Androidissa noudattamalla alla kuvattuja ohjeita:

 1. Avaa Viestit .
 2. Napauta ja pidä alhaalla keskustelua, jossa on yhteyshenkilö, jonka haluat estää.
 3. Napauta Lohko ja vahvista kehote.

Voit myöhemmin poistaa niiden eston menemällä sovelluksen asetuksiin ja etsimällä kohdan Roskaposti &; estetty jakso.

Voivatko he tietää, että olet estänyt heidät?

Parasta numeron estämisessä millä tahansa alustalla on se, että toinen henkilö ei koskaan saa tietää, mitä hän on estänyt, ellei hän tiedä, mitä etsiä.

Mahdollisesti lähetettyjä viestejä ei toimiteta perille, minkä voit myöhemmin selittää verkko-ongelmiksi tai ohjelmistovirheiksi, jos sinulta kysytään.

Puhelut sen sijaan alkavat soida ja vaihtuvat sitten puolivälissä linjan varattu-ääneksi.

Melkein sama koskee videopuheluita, jotka eivät mene läpi lainkaan, jos vastaanottaja estää numerosi.

Estetylle henkilölle ei kerrota, että nämä palvelut ovat estäneet hänet, kun teet sen.

He eivät myöskään saa ilmoitusta, jos poistat heidän estoaan, vaan heidän on lähetettävä sinulle viesti saadakseen tietää siitä.

Lopulliset ajatukset

Voit myös käyttää kolmannen osapuolen estosovelluksia, jos estämäsi henkilö on jotenkin päässyt sinuun käsiksi.

Suosittelen tähän Truecalleria tai Hiyaa, koska niillä on melko suuri yhteisön tarjoama tietokanta puhelinnumeroista.

Ne voivat estää puheluita tai tekstiviestejä, jotka puhelimesi on saattanut jättää vastaamatta, ja niiden käyttö on täysin ilmaista.

Näihin palveluihin on olemassa premium-tilaus, mutta se on valinnainen ja laajentaa vain jo olemassa olevia perusominaisuuksia.

Saatat myös nauttia lukemisesta

 • Kuinka estää roskapostipuhelut Verizonissa [#662#] minuuteissa
 • Mitä tapahtuu, kun estät jonkun T-Mobilessa?
 • Kuinka estää puhelut Spectrumin lankapuhelimessa muutamassa sekunnissa
 • Verizon Voicemail soittaa minulle jatkuvasti: miten se pysäytetään?
 • Miksi saan puheluita 141-alueen suuntanumerosta?: Teimme tutkimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Minne estetyt tekstit menevät?

Estettyjä tekstejä ei yleensä poisteta, mutta et voi useimmissa tapauksissa katsella niitä, vaikka olisit poistanut eston.

Jotkin puhelimet tallentavat estetyt ja roskapostiviestit erilliseen kansioon, josta voit lukea ne.

Saavutetaanko estetyt viestit, kun esto poistetaan?

Vastaanottajalle lähettämiäsi viestejä ei koskaan toimiteta perille, vaikka hän poistaisi estosi.

He alkavat saada sinulta viestejä vasta sen jälkeen, kun he ovat vapauttaneet estosi.

Mistä tiedät, onko tekstiviestisi estetty?

Voit olettaa, että sinut on estetty, jos viestejäsi ei enää toimiteta, vaikka olisit voinut puhua heidän kanssaan jokin aika sitten.

Voit myös yrittää lähettää viestin jollekin toiselle, jotta voit varmistaa, ettei kyseessä ole verkko-ongelma.

Mitä tapahtuu, kun soitat estettyyn numeroon?

Jos soitat numeroon, joka on estänyt soittosi, kuulet välittömästi joko varattu-äänen tai sinut ohjataan vastaajaan muutaman soiton jälkeen.

Joissakin puhelimissa vastaaja soi heti ensimmäisen soiton jälkeen.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.