Chromecastia ei löydy laitteita: vianmääritys sekunneissa

 Chromecastia ei löydy laitteita: vianmääritys sekunneissa

Michael Perez

Viime vuonna hankimme kämppikseni kanssa Chromecastin. Tämä kaunis laite on tarjonnut meille monia hauskoja jalkapallo- ja elokuvailtoja. Kun yritimme eräänä hienona iltana liittää sen yhteen puhelimestamme, näyttöön ilmestyi viesti, jossa luki: "Laitteita ei löytynyt".

Yritimme sammuttaa Wi-Fi-yhteyden ja kytkeä sen sitten takaisin päälle sekä käynnistää puhelimen uudelleen, mutta mikään niistä ei tuntunut toimivan. Päädyimme ystävieni kanssa viettämään koko yön yrittäen saada sitä korjattua ajoissa jalkapallo-otteluumme, ja onneksi onnistuimme siinä.

Seuraavassa on muutamia vianmääritysmenetelmiä, jotka saattavat korjata tämän ongelman.

Jos saat Chromecastin virheilmoituksen "laitteita ei löydy", yritä irrottaa reititin ja kytkeä se sitten takaisin. Käynnistä sitten Chromecast uudelleen ja tarkista, että kaikki liitännät ovat kunnossa. Jos virheilmoitus "laitteita ei löydy" jatkuu, nollaa Chromecast.

Verkkolaitteiden virrankatkaisu

Aloita sammuttamalla laitteidesi virta. Kuulostaa työläältä, mutta se on melko yksinkertaista. Tässä kerrotaan, miten se tehdään:

 1. Irrota virtajohto modeemista ja reitittimestä.
 2. Odota 10 sekuntia sen jälkeen, kun kaikki näiden laitteiden valot ovat sammuneet.
 3. Syötä modeemiin virta kaapelilla.
 4. Huomaat, että modeemin Online-valo vilkkuu. Odota noin 3 minuuttia, jonka jälkeen sen pitäisi lakata vilkkumasta.
 5. Kytke nyt reititin virtajohdon avulla.
 6. Odota vielä 5 minuuttia, kunnes Online-valo lakkaa vilkkumasta.

Käynnistä Chromecast uudelleen

Jos et löytänyt laitettasi edes virran kytkemisen jälkeen, sinun on ehkä käynnistettävä Chromecast uudelleen, jotta asia korjaantuu. Voit käyttää joko virtajohtoa tai Google Home -sovellusta.

Käynnistä Chromecast uudelleen virtajohdolla

Prosessi ei voisi olla vaivattomampi. Sammuta Chromecast vain irrottamalla kaapeli. Odota 10 sekuntia, kunnes kytket sen uudelleen. Chromecastin ei pitäisi käynnistyä uudelleen.

Käynnistä Chromecast uudelleen Google Home -sovelluksella

Voit myös käynnistää Chromecastin uudelleen Google Home -sovelluksen avulla. Olisit asentanut sen laitteeseesi, kun otit Chromecastin käyttöön ensimmäistä kertaa. Jos et ole asentanut sitä, asenna se täältä.

 1. Voit käynnistää Chromecastin uudelleen käynnistämällä ensin Google Home -sovelluksen.
 2. Siirry kohtaan Menu->Devices->Options->Reboot.
 3. Vahvista valintasi painamalla OK. Chromecast käynnistyy nyt uudelleen.

Tarkista yhteydet

Ongelma voi johtua myös viallisista liitännöistä. Varmista, että kaikki laitteiden, kuten modeemin tai reitittimen, väliset liitännät ovat kunnossa ja tiiviit. Tarkista, että kaapelit eivät ole kuluneet. Vaihda vaurioituneet kaapelit.

Vaikka laitteet löytäisivät toisensa, huono yhteys voi johtaa Source Not Supported Error -virheeseen.

Vaihda tulo

Joskus tuloa ei ehkä ole asetettu oikeaan HDMI-porttiin. Ota kaukosäädin ja paina painiketta Tulo painiketta. Selaa eri vaihtoehtoja, kunnes löydät oikean portin, johon Chromecast on liitetty.

Päivitä Chrome-selaimesi

Jos käytät pöytätietokonetta tai kannettavaa tietokonetta, etenkin jos kyseessä on Windows 10 -järjestelmä, ja Chromecast toimii ilman internetiä, syyllinen voi olla Chrome-selain. Voit kiertää asian päivittämällä selaimesi noudattamalla seuraavia ohjeita:

 1. Käynnistä Google Chrome järjestelmässäsi.
 2. Napsauta ikkunan oikeassa yläkulmassa olevia kolmea pystysuorassa olevaa pistettä. Saat näkyviin luettelon vaihtoehdoista.
 3. Valitse näistä Apua vaihtoehto.
 4. Nyt näytöllesi avautuu ikkuna, jonka yläreunassa on kohta Tietoja Google Chromesta Klikkaa sitä.
 5. Selaimen päivittäminen saattaa kestää jonkin aikaa, minkä jälkeen saat raportin. Voit myös tarkistaa, onko Chrome-versiosi ajan tasalla.

Ota Network Discovery käyttöön

Yleinen ratkaisu tässä tilanteessa voi olla Network Discovery -tilan ottaminen käyttöön. Muista kuitenkin, että sinun on liitettävä Chromecast ja kannettava tietokone tai pöytäkone samaan Wi-Fi-verkkoon, jotta tämä toimisi. Näin Chromecast voi kommunikoida laitteiden kanssa.

Seuraavassa on ohjeet Network Discoveryn ottamiseksi käyttöön laitteessasi:

 1. Napsauta Aloita valikko, joka sijaitsee aloitusnäytön vasemmassa alakulmassa. Napsauta sitä; valitse Asetukset-vaihtoehto. Siellä näet Verkko & Internet-vaihtoehdon, paina sitä ja valitse Wi-Fi.
 2. Siirry osoitteeseen Asetukset -> Verkko ja Internet -> Aiheeseen liittyvät asetukset -> Muuta laajennettuja jakamisasetuksia .
 3. Näyttöön avautuu valintaikkuna, jossa näytetään Yksityinen vaihtoehto. Laajenna ikkuna.
 4. Vuonna Verkkohaku-valikko , käynnistä Verkon löytäminen moodi.
 5. Sen jälkeen siirry osoitteeseen Tiedoston ja tulostimen jakaminen ja ota vaihtoehto käyttöön.
 6. Kun olet valmis, käynnistä laite uudelleen ja tarkista, onko ongelma poistunut.

Aloita median jakaminen

Kuten Network Discovery -vaihtoehto, myös Media Sharing on toinen keskeinen ominaisuus, jotta Chromecastisi toimii hyvin. Sillä on taipumus kytkeytyä automaattisesti pois päältä, ja jos näin käy, Chromecastisi ei välttämättä löydä laitteita.

Ota tämä asetus käyttöön laitteessasi noudattamalla seuraavia ohjeita:

 1. Käytä Hakupalkki etsiä " palvelut ". Löydät Palvelut-sovelluksen. Avaa se.
 2. Valitse ja napsauta hiiren kakkospainikkeella Windows Media Player -verkonjakopalvelu näytettävästä palveluluettelosta.
 3. Ota palvelu käyttöön valitsemalla Ota käyttöön -vaihtoehto.
 4. Jos se on jo otettu käyttöön, napsauta painiketta Käynnistä uudelleen vaihtoehto.
 5. Muista tallentaa muutokset ennen ikkunan sulkemista. Tarkista, löytääkö Chromecast nyt laitteesi.

Päivitä palomuuri ja virustorjunta

Toisinaan Chromecast-yhteys voi estyä, jos järjestelmän palomuuri ja virustorjuntaohjelmisto eivät ole ajan tasalla. Jotta Chromecast-laite toimisi tehokkaasti, sinun on päivitettävä palomuuri ja virustorjunta.

Windows 10 -käyttöjärjestelmässä on sisäänrakennettu palomuuri, joka poistaa ylimääräisen palomuuriohjelmiston tarpeen. Tämän vuoksi laitteesi saattaa kohdata ongelmia Chromecastiin yhdistämisen aikana.

Varmista, ettei palomuuri tai virustorjuntaohjelmisto ole estänyt Chromecast-yhteyttä. Jos muodostat internetyhteyden reitittimen kautta, tarkista palveluntarjoajalta, estetäänkö Chromecast-laite jatkuvasti.

Poista VPN käytöstä

VPN:t mahdollistivat käyttäjille huomaamattoman ja turvallisen selailukokemuksen, joka jätti vain vähän tai ei lainkaan jälkiä. Chromecast ei kuitenkaan toimi kunnolla, jos VPN on käytössä, joten sinun on poistettava se käytöstä suoratoistoa varten.

Jos haluat ehdottomasti käyttää VPN:ää, tässä on ratkaisu. Voit ottaa VPN:n käyttöön laitteessasi ja tetheröidä mobiilihotspotin. Chromecast kannattaa liittää tähän verkkoon.

Voisit kiertotoimenpiteenä myös asentaa reitittimeen asianmukaisen VPN:n, joka suojaa yhteydet kaikkiin verkon laitteisiin.

Chromecastin tehdasasetusten palauttaminen

Tehdasasetusten palautus on viimeinen keino. Muista kuitenkin, että se palauttaa Chromecastin oletusasetukset. Tässä kerrotaan, miten voit tehdä tehdasasetusten palautuksen Chromecastin sukupolven mukaan:

Gen 1 Chromecastin tehdasasetusten palauttaminen

Google Home -sovelluksen käyttäminen

 1. Avaa Google Home -sovelluksen uusin versio.
 2. Valitse Chromecast-laitteet. Löydät vaihtoehdon tarkastella Asetukset oikeassa yläkulmassa. Napauta sitä.
 3. Napsauta kuvaketta, jossa on kolme pystysuorassa olevaa pistettä. Valitse Tehdasasetusten palautus Toista se vielä kerran. Chromecastisi pitäisi nyt olla nollattu.

Itse Chromecastin käyttäminen

 1. Kytke virta televisioon, johon Chromecast on kytketty.
 2. Pidä Chromecast-moduulin takana olevaa painiketta painettuna. LED alkaa nyt vilkkua.
 3. Huomaat, että television näyttö tyhjenee. Tämä tarkoittaa, että Chromecast on nollattu.

Gen 2 Chromecastin tehdasasetusten palauttaminen

Google Home -sovelluksen käyttäminen

Tehdasasetusten palauttaminen Google Home -sovelluksen avulla on samanlaista sekä Gen 1 että Gen 2 Chromecasteille. Noudata edellä annettuja ohjeita tehdaspalautuksen suorittamiseksi sovelluksen avulla.

Itse Chromecastin käyttäminen

 1. Käynnistä televisio.
 2. Paina Chromecast-painiketta. Huomaat, että oranssi LED vilkkuu.
 3. Pidä painiketta painettuna, kunnes se muuttuu valkoiseksi. Tämä osoittaa, että Chromecast on nollattu.

Saada Chromecast löytämään laitteesi

Parasta yhden markkinoiden suosituimman laitteen käytössä on sen ominaisuuksien lisäksi helposti saatavilla oleva tekninen tuki verkossa. Chromecastilla on oma asiantuntijayhteisö, joka tarjoaa nopeaa ja luotettavaa tukea kaikkiin ongelmiin.

Saatat myös nauttia lukemisesta:

 • Chromecastin yhteys katkeaa jatkuvasti: miten se korjataan
 • Miten heittää Chromecastiin mobiilihotspotista: Ohje [2021]
 • Google Home (Mini) ei voi olla yhteydessä Google Home (Mini): Miten korjata ongelma?
 • Google Home [Mini] ei muodosta yhteyttä Wi-Fi-yhteyteen: Näin korjaat ongelman?

Usein kysytyt kysymykset

Miten saan Chromecastin löydettäväksi?

Kytke Chromecast televisioon. Määritä se napauttamalla painiketta Asetukset kuvaketta Google Home -sovelluksessa ja noudata näytön ohjeita. Laitteesi pitäisi nyt olla löydettävissä.

Miksi Google Home ei löydä Chromecastiani?

Tämä saattaa johtua siitä, että Chromecast ja matkapuhelin, johon olet asentanut Google Home -sovelluksen, ovat yhteydessä eri Wi-Fi-verkkoihin.

Miten yhdistän Chromecastin Wi-Fi-yhteyteen?

Kun määrität Chromecastia Google Home -sovelluksen avulla, viimeisenä vaiheena sinua pyydetään valitsemaan Chromecastin Wi-Fi-verkko. Varmista, että se on sama, johon puhelimesi tai tablettisi on liitetty.

Miten vaihdan Chromecastin Wi-Fi-verkon?

Valitse laite Google Home -sovelluksessa. Siirry kohtaan Asetukset->WiFi-> Unohda . Valitse Unohda verkko . Nyt voit liittää Chromecastin toiseen verkkoon.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.